Újra jár a City Airport Train a bécsi belváros és a repülőtér között

Forrás: turizmus.com

 2022. március 31. 11:48

Két év szünet után kedd óta újra közlekedik a bécsi repülőteret a belvárossal összekötő City Airport Train (CAT).

A vonat újraindítása mellett a döntő érv a bécsi repülőtér pozitív prognózisa volt az üzemeltetők szerint, amely a nyári menetrend bőséges kínálatán alapul, és húsvéttól jelentős forgalomnövekedést, valamint nyáron nagy utazási kedvet ígér.

A CAT ügyvezetői, Christoph Korherr és Michael Forstner mintegy 600 ezer utassal számolnak 2022-ben.

A Wien Tourismus ügyvezetője, Norbert Kettner szerint a jelek arra mutatnak, hogy a még mindig jelen lévő kihívások ellenére fellendülőben van a városlátogató turizmus. Emellett számítani lehet a távoli piacok, különösen az USA turistáinak fokozatos visszatérésére. A marketingszervezet felmérései azt mutatják, hogy a Bécsbe látogatók közel fele, a jól fizető üzleti utazóknak pedig a háromnegyede légi úton érkezik a városba.

A vonat 16 perc alatt teszi meg az utat a repülőtér és a belváros között

Fotó: City Airport Train

A vonatok 30 percenként közlekednek, és 16 perc alatt teszik meg a repülőtér és a belváros közötti távolságot. Az első vonat 05:37-kor indul Wien Mitte városrészből, az utolsó 23:38-kor hagyja el a repülőteret.

A bécsi lakosok megnyerésére az üzemeltető egy új kedvezményt is kínál: a bécsi tömegközlekedésben érvényes éves bérlettel vagy ÖBB Előnykártyával rendelkező utasok fél áron vehetik meg a jegyet.