Határokon átívelő kerékpáros túrák indulnak Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2022. május 13. 11:15

„Otthonról Haza!" címmel határokon átívelő, a nemzeti összetartozást erősítő túrák indulnak augusztusban az Aktívan Itthon Program részeként. A Felvidékről és Erdélyből induló bringatúrák augusztus 20-ára érkeznek meg Budapestre.

Az „Otthonról Haza!” rendezvénysorozat célja, hogy aktívan, két keréken, kulturális programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat, ezzel is erősítve a nemzet összetartozását. Az idén meghirdetett programok 4-11 napos határon átívelő kerékpártúrákat takarnak, melyekre már lehet is jelentkezni. A bringások különböző városokból indulnak, és minden csapat augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén egyszerre érkezik meg Budapestre.

A Pozsonyból startoló útvonal teljesen sík, így a kevésbé gyakorlott kerékpárosoknak sem okozhat gondot

Fotó: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

A bringatúrákon két felvidéki (Pozsony, Kassa) és két erdélyi (Kolozsvár, Szatmárnémeti) településről indulnak majd a túrák. A résztvevők a túravezetők segítségével az útba eső települések látnivalóit is megismerhetik. A Kolozsvárról induló túra teljes hossza 900 km, melyhez akár rövidebb szakaszokra is lehet csatlakozni. Aki kevesebb kilométert szeretne tekerni, az Kassán vagy Szatmárnémetinél is csatlakozhat. Ezzel szemben a Pozsonyból induló túra „csak” 265 km hosszú, melynek különlegessége, hogy az főleg a Duna mentén vezet. Az útvonal teljesen sík, így a kevésbé gyakorlott kerékpárosoknak sem okozhat gondot annak teljesítése.

A Felvidékről és Erdélyből induló bringatúrák augusztus 20-ára érkeznek meg Budapestre

Fotó: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

A nevezési díj a túravezetést, a félpanziós ellátást és útközbeni frissítést, a kísérő szervizbuszt és a csomagszállítást, a felvezető motorost és a kerékpáros túrakísérőt, valamint a szállást tartalmazza. Ezenfelül a teljes távra vállalkozók jutányos áron kérhetnek transzfert a túra előtt Budapestről a kiindulási helyszínre, illetve a befejezést követően vissza a fővárosba.

A programra ezen az oldalon lehet regisztrálni.