Újra kihajózott az MSC Grandiosa

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 17. 10:29

Öt hónapos kihagyás után újraindította mediterrán hajóútjait az MSC. Egy nyugat- és egy kelet-mediterrán útvonalon közlekedik egy-egy hajójuk.

Az MSC Grandiosa augusztus 16-án hajózott ki Genova kikötőjéből egy hétéjszakás nyugat-mediterrán körutazásra. A hajó 70%-os töltéssel, 2500 utassal fedélzetén indult útnak. A fedélzeten tartózkodók egészségéről és biztonságáról új szabályok betartatásával – például a személyzet és az utasok rendszeres és általános tesztelésével - gondoskodnak.

Az MSC Grandiosa kihajózás előtt Genova kikötőjében

Fotó: MSC

A társaság másik hajója, az MSC Grandiosa augusztus 29-én kezdi meg útját a Földközi-tenger keleti medencéjében.

Az új eljárásrend keretében Covid-19- tesztet végeznek el minden utason és a személyzeten a beszállás előtt, az egyes megállóhelyeken csak szervezett kirándulások keretében lehet kiszállni.

A Grandiosa a következő kikötőket érinti útja során: Genova, Civitavecchia/Róma, Nápoly, Palermo és Valetta. Az MSC Magnifica útja során érinti Bari, Trieszt, Korfu, Katakolon és Pireusz kikötőjét.

A most újraindított két hajó útjain csak a schengeni övezetbe tartozó országok állampolgárai vehetnek részt.

A társaság azt is bejelentette, hogy október 31-ig minden más mediterrán hajóútját törölte. A schengeni övezet országainak polgárai, akik másik hajóútra foglaltak, ingyenesen átfoglalhatnak a Grandiosa vagy a Magnifica valamelyik útjára október 31-ig, foglalási osztálytól függően akár három ingyenes szárazföldi kirándulást kapnak kárpótlásul vagy ún Future Cruise Creditet kapnak, amelyet 2021 végéig használhatnak fel a társaság bármelyik hajóútjára.

Az MSC ugyanakkor törölte összes amerikai indulását október 31-ig, összehangban az ágazati szakmai szövetség (CLIA) erre vonatkozó kérésével.

A társaság a szeptember 10. és október 26. közötti összes távol-keleti hajóútját is lemondta.