Újra lehet napijegyet váltani a Dunakanyarban

Forrás: turizmus.com

 2022. április 30. 11:58

Április 30-tól ismét csupán egy jegyet megváltva lehet utazni a MÁV–Volán-csoport és a MAHART kijelölt járatain a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyeire.

Dunakanyar napijegy szeptember 30-ig a hétfők kivételével minden nap, míg október 1-től november 1-jéig munkanapokon kívül minden napra megváltható.

A MÁV Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a napijegy megvásárlásával a térség kijelölt vonat-, HÉV-, busz- és hajójáratain lehet utazni, amelyek a következők:

MÁV-Start

  • 2-es (Budapest-Nyugati – Esztergom, továbbá az S76-os járatokon az Angyalföld – Rákos szakaszon is, illetve Rákos és Budapest-Keleti között)
  • 70-es (Budapest – Göd – Vác – Szob)
  • 71-es (Budapest – Veresegyház – Vác) vasútvonalak teljes hosszában.

 

MÁV-HÉV

H5 Békásmegyer – Szentendre szakaszán.

Volánbusz

A térség több mint 70 települését érintő járatokon.

MAHART Passnave

Egy, az utas által választott dunakanyari körjáraton az alábbiak közül:

  • Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Visegrád
  • Vác – Visegrád
  • Esztergom – Zebegény
  • Szentendre – Visegrád

A Dunakanyar napijegy teljes áron 2499, a 26 év alattiaknak 1999 forintért vásárolható meg.

A Dunakanyar a Prédikálószékről

Fotó: 123rf.com / Anderm

A Dunakanyar napijegyet 2020-ban vezették be először, tavaly már közel 7400 darabot értékesített a MÁV-Start – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A MÁV–Volán-csoport a belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezetett be, ezek között volt első a Dunakanyar napijegy. Ezután következett a Bakony napijegy és a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyek, amelyeket április 15-től újra elérhetők, és a Dunakanyar napijegyhez hasonlóan vonatra és buszra egyaránt érvényesek.