Újra lendületben a Debreceni Repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2021. június 18. 12:01

A Wizz Air minap a Debreceni Repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján az újrainduló járatok mellett a szeptemberben elstartoló 4. Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyről is beszámolt.

A Wizz Air-járatainak köszönhetően Magyarország második legnagyobb repülőteréről júniustól már olyan kedvelt nyári úti célok is elérhetők, mint a márványkék tengeréről és vulkanikus szigetéről ismert Szantorini, a napsütötte mediterrán nyaralóközpont, Palma de Mallorca, a festői parttal rendelkező Lárnaka, és Izrael második legnagyobb városa, a Földközi-tengerre tekintő Tel-Aviv. Továbbá olyan közönségkedvenc desztinációk közül is válogathatnak az utazni vágyók, mint Párizs, London vagy Eindhoven.

Radó András, a Wizz Air szóvivője elmondta, hogy a jelenlegi útvonalak mellett dolgoznak azon hogy "minél több járat indulhasson Debrecenből, megkönnyítve ezzel, hogy a régióból utazni vágyók könnyen és kényelmesen eljuthassanak úti céljukra."

wizz_debrecen

Debrecenből már olyan kedvelt úti célok is elérhetők mint Santorini, Mallorca vagy Tel-Aviv

Fotó: Wizz Air

Az utasok a Wizz Air weboldalán is tájékozódhatnak a legfrissebb beutazási feltételekről az utazástervező térkép menüpont segítségével, de indulás előtt javasolt az adott ország és város hivatalos konzuli weboldalát is leellenőrizni a problémamentes utazásért. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül, ám sok helyre továbbra sem elég az oltási igazolvány a beutazáshoz. A Wizz Air ezen kívül javasolja azt is, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg úti okmányukat a repülőutak előtt.

A debreceni bázis újraindulásán túl bejelentették, hogy negyedik alkalommal, 2021. szeptember 25-én is elstartol a Wizz Air Debrecen Airport Run futóverseny.

Vajda János, a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy „az esemény célja a testmozgás, az egészséges életmód népszerűsítése: az idei alkalommal öt különböző távon tehetik próbára magukat a résztvevők a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutóján, ott, ahol máskor csak a repülők járnak.”

A versenyzők a különleges sportélményen felül 10 euró értékű Wizz Air utazási utalvánnyal és egyéb ajándékokkal is gazdagabbak lesznek. A futóversenyre az alábbi linken lehet jelentkezni.