Újra lesz nemzeti légitársasága Örményországnak

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 11. 11:06

Az Air Arabia közreműködésével jöhet létre az új örmény nemzeti légitársaság.

Az Örmény Nemzeti Érdekeltségek Alapja (ANIF) és az Air Arabia légitársaság megállapodást kötött, melynek értelmében közösen létrehozzák Örményország új nemzeti légitársaságát - számol be róla a TTG MENA.

Az új fuvarozó független vegyesvállalatként fog működni, a fapados modellt követve, bázisrepülőtere a jereváni Zvartnots légikikötő lesz.

Az együttműködést bejelentő júliusi sajtótájékoztatón David Papazian, az ANIF vezérigazgatóka kijelentette, hogy az új nemzeti légitársaság születése jelentős mértékben hozzájárul majd az ország turizmusának fejlődéséhez.

Napkelte Jerevánban, a távolban az Ararát

Fotó: 123rf.com

Az Air Arabia Group vezérigazgatója, Adel Al Ali úgy látja, hogy óriási potenciállal rendelkezik Örményország a légi közlekedés terén, és az új légitársaság járatait mind a helyi lakosok, mind az ide utazó turisták igénybe veszik majd.

Az új légitársaságnak még nincs neve, az örmény lakosság négy héten át küldheti be javaslatait egy központi email-címre.

Az Air Arabia székhelye az Egyesült Arab Emirátusokban, Sharjah-ban található. 170 úti célba közlekednek járatai, Sharjah mellett bázisrepülőterei üzemelnek Ras Al Khamah-ban, Abu Dhabiban, a marokkói Casablancában, valamint az egyiptomi Alexandriában.

Emlékezetes, hogy az állami tulajdonú Armenian Airlines 2003-ban jelentett csődöt, majd 2013-ban az utolsó magántulajdonú örmény légitársaság, az Armavia is beszüntette működését pénzügyi problémákra hivatkozva. Vagyis nyolc éve nincs az országnak nemzeti légitársasága.