Újra napirenden a Tunisz–Budapest légi járat

Forrás: MTI

 2019. május 02. 15:03

Tunisz és Budapest közötti új, közvetlen járat elindításáról is egyeztetett a napokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) polgári hírszerzésért felelős államtitkára a magyar-tunéziai gazdasági vegyesbizottság ülésén.

Az új járat – melynek elindítása már 2016-ban és 2017-ben is napirenden volt – a turizmusnak és egyéb gazdasági kapcsolatoknak egyaránt új lendületet adhat.

Vargha Tamás elmondta: Tunézia kiemelt partnere Magyarországnak az észak-afrikai térségben, a politikai kapcsolatok rendezettek és folyamatosak. A két ország között kapocs a gazdaságdiplomácia iránti elkötelezettség is, Magyarország kész a kölcsönös tapasztalatcserére. A két ország közötti kereskedelmi forgalom az elmúlt öt évben folyamatosan nőtt, tavaly elérte a 154 milliárd dollárt.

A Tunisz melletti Sidi Bou Said népszerű üdülőhely mind a helyiek, mind a külföldiek körében

Fotó: pixabay

A vegyesbizottság ülésén szakértők egyeztettek egy új, közvetlen járat elindításáról is Tunisz és Budapest között. Vargha Tamás úgy véli, az új járat a turizmusnak és egyéb gazdasági kapcsolatoknak egyaránt új lendületet adhat.

Az ülést megelőzően a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség üzleti fórumot szervezett, amelyen minden eddiginél több, 65 magyar és 12 tunéziai cég képviseltette magát.

 

Kapcsolódó cikkek

Tunézia új kezekben

2016. október 26.