Újra Piknik a repülők árnyékában

Forrás: turizmus.com

 2018. július 03. 16:53

A tavalyi hagyományteremtő után az idei, második RepTár Piknik (július 7-én) rengeteg új élményt tartogat.

A már meglévő élményelemek, a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz a Mi-24, Mi-8P, és egy MiG-21-es pilótafülke is. A rendezők Hangár épületben Gamer Zónát alakítanak ki a Play IT szervezőivel. Kipróbálható lesz a HTC Vive VR, a Lenovo Jedi Challenge AR, 1 vs. 1 - CSGO és Rainbow Six Siege, az Oculus Rift & Play Station VR, az Xbox One Playseat-Forma Motorsport VII és F12017, az Xbox One Kioszk és a Lasertag.

A rendezvények rajongók találkozhatnak két youtuberrel Szalay Istivel és Unfielddel.  Lesz drónreptetés, RC tank bemutató és idén is meglátogatják a RepTárt a kisteleki veterán motorosok és a bátor látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral.

Örök siker a színes óriás játék, a kooperációs ernyő. Fiatal, jókedvű animátorok moderálásában egy hatalmas 7 méter átmérőjű szivárványszínű kooperációs ernyővel és különböző nagymozgásos élménypedagógiai feladatokkal invitálnak majd egyszerre akár 25-30 résztvevőt is közös játékra.

 

 

Lesz érzékenyítő kutyás bemutató, ahol a gyerekek megtudhatják, hogy a terápiás kutyák miben segíthetnek a fogyatékossággal élő embereknek és különböző játékos, ügyességi feladatokban vehetnek részt.

Sokak kedvenc számítógépes játéka, az AngryBirds a 3 dimenziós valóságban is megelevenedik majd a nap folyamán. Igazi csapatjáték lesz ez, ahol mindenki egy-egy karakter bőrébe bújva, a saját mozdulataival irányíthatja a szereplőket. A Katonai Emlékpark Pákozd munkatársainak jóvoltából pedig Raptor lézerharcban, kézigránátdobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A Vagon színpadon a Három bajusz gazdát keres címmel egyedi interaktív műsorban vehetnek részt a bátor vállalkozók – Víg Balázs kortárs író előadásában, aki a saját meséjét kelti életre, drámapedagógiai játékelemekkel, sok nevetéssel és szerepjátékkal. Délután 14 órakor szintén Vig Balázs előadásában a Puszirablók című könyv alapján játékos, dramatizált előadást láthat a nagyérdemű.

Déltől a Rámpás rakodó épületben, Dolák-Saly Róbert lép fel Családi gumiszoba című gyermek és családi műsorával. A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Salys humorba ágyazott koncert, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak.

A nagyobbacskák kipróbálhatják a szolnoki Kölyökpark jóvoltából a német tervezésű Quadro nevű tervező játékot, mely lényeg a kreatív gondolkodás fejlesztése.

A piknik előestéjén, július 6-án Rúzsa Magdi élő nagykoncerttel várják a közönséget.

További információk a Reptár honlapján érhetők el.

 

Kapcsolódó cikkek

Bővül a RepTár

2018. június 21.