Újra zakatol a nagycenki múzeumvasút

Forrás: MTI

 2017. április 01. 19:24

Szombattól ismét közlekedik a Széchenyi Múzeumvasút a nagycenki Széchenyi-kastély és Fertőboz között - tájékoztatott a kisvasutat működtető Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.).

Az október 1-jéig tartó időszakban szombatonként és vasárnaponként kétóránként indulnak a szerelvények Nagycenkről és Fertőbozról. A nyári vakációt megelőző időszakban előre meghirdetett időpontokban csütörtökön és pénteken is közlekedik a kisvasút, amellyel az óvodás és iskolás csoportoknak kedvez az üzemeltető.

A könnyebb nagyvasúti megközelíthetőség miatt a GYSEV Zrt. átszállási lehetőséget biztosít a menetrendszerinti vonatok és a múzeumvasút között.

A 3,6 kilométer hosszú, 760 milliméter nyomtávolságú pálya 1972-ben készült el. A múzeumvasút nagycenki végállomása mellett működik egy szabadtéri mozdonyskanzen, ahol a Magyarország egyes vidékein egykor közlekedtetett mozdonyokat, vasúti kocsikat lehet megnézni.

András, a gőzős

Fotó: Facebook/GYSEV Zrt.

A kisvasút személyzetét gyermekvasutasok adják. A vagonokat október végéig havonta egy hétvégén az András nevet viselő gőzmozdony vontatja, a többi időpontban a Kiscenk nevű dízelmozdony. Előre egyeztetett időpontban a gőzmozdony vezetését ki is lehet próbálni.

A nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton a tavalyi szezonban több mint 13 ezren utaztak.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen egy igazi luxusvonat

2017. március 08.