Újraforgatták Korda György Reptér című dalának 40 éves videóklipjét

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 15:15

Hatalmas meglepetéssel készült a Budapest Airport a retro slágerek szerelmesei és Korda György rajongói számára, egyben megünnepelve a járvány miatti utazási korlátozások enyhítését.

A repülőtér üzemeltetője az ország egyik legelismertebb rendezőjének együttműködésével újraforgatta Korda György Reptér című dalának immár 40 éves videóklipjét, amelyet július 5-étől láthat a közönség. Az utazás izgalmait, a repülés hangulatát, a nagy találkozásokat és önfeledt mosolyokat felidéző ikonikus dal a már jól ismert helyszínek mellett a megújult repülőtéri környezetbe is betekintést enged – tudatta a Budapest Airport.

Máté Péter és S. Nagy István ikonikus szerzeménye már 40 éve a repülőtér himnuszaként idézi meg Magyarország kapujának forgatagát, sokszínűségét, az utazás előtti izgalmakat, a kultúrák találkozását, a repülés szabadságát.

A dalnak tavaly készült el egy modernebb, energikusabb újrahangszerelt változata, amelyben Balázs Klári is közreműködik. Ezt az új hangszerelést követi most az új videóklip, amelyet a mai naptól a közönség is láthat a Budapest Airport Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

A budapesti repülőtér 2020-ban volt 70 éves, a jubileumot a Budapest Airport a kedvelt énekes közreműködésével szerette volna még emlékezetesebbé tenni. A koronavírus-járvány miatt azonban erre nem kerülhetett sor, a repülőtér üzemeltetője viszont nem mondott le az ünneplésről, és az idén megvalósította a tavaly már megálmodott koncepciót.

Ráadásul a videóklip idei debütálása még aktuálisabb is, mint valaha, hiszen a járvány miatt szinte teljesen leálló légiközlekedés és ezzel együtt az utasforgalom lendületesebb megindulását is ünnepeljük vele. Július 1-jétől az európai uniós zöld kártya lehetővé teszi az Európai Unión belüli szabadabb mozgást, ennek köszönhetően láthatóan egyre többen választják újra a repülős utazást – írták a közleményben.

Az új klipben megjelennek a repülőtér régi és új helyszínei egyaránt, újra láthatjuk a műemlék védettségű 1. Terminál belső tereit és központi csarnokát, de az ismert dallamok ezúttal a repülőtér legújabb épületeiben is felcsendülnek, mint például a tavaly átadott 1-es utasmóló, a 2019-ben teljessé vált B oldali utasmóló, vagy a központi épület, a SkyCourt.

A több mint 24 órás forgatás egyik pillanata

Fotó: Budapest Airport/Czerkl Gábor

A klipet Galler András, művésznevén Indián rendezte, aki számos elismert magyar alkotó dalának megfilmesítője, és több televíziós nagyprodukcióval is dolgozott már együtt. A közel 40 fős stáb két napon át, összesen több mint 24 órán keresztül, párhuzamosan több helyszínen forgatott. Érdekesség, hogy a videóklipben szerepet kap a Budapest Airport két munkatársa is, egyikük közel három évtizede dolgozik a repülőtéren.