Újragondolt balatoni közlekedésfejlesztési koncepció

Forrás: Napi.hu

 2018. október 14. 16:22

Visszavonta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Balaton térségének közlekedésfejlesztési koncepciójának elkészítésére kiírt közbeszerzést.

A NIF április 12-én tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben a Balaton funkcionális térségének komplex közlekedésfejlesztési koncepciója elkészítéséről szóló nyílt közbeszerzést. A szeptember 12-i Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató ennek a visszavonását tartalmazza – írta meg a Napi.hu.

Az eredeti felhívás kiemeli, hogy a koncepció készítése során a folyamatban lévő és a megvalósítani tervezett fejlesztéseket és azok hatását is figyelembe kell venni.

• A vasúti fejlesztések között szerepel a Szabadbattyán-Tapolca-Keszthely vonal szűk keresztmetszetének a kiváltása, a vonal villamosítása és a központi forgalomirányítás kiépítése. A listán szerepel a balatoni vasútállomások korszerűsítése is.

• közúti fejlesztések körébe tartozik a Zalaegerszeget - Keszthelyen át - az M7-es autópályával összekötő R76-os jelű gyorsút megépítése.

• A kerékpáros fejlesztések része a balatoni bringakör bezárása, a Budapest- Balaton kerékpárút megépítése és egy kerékpáros kölcsönzőrendszer létrehozása.

• A légi közlekedés kapcsán feladat a Hévíz-Balaton Airport légijárat-forgalmának növelése és a kapcsolódó Sármellék-Zalavári iparterületek fejlesztése.

• A vízi közlekedés fejlesztésébe tartozik a Badacsony és Fonyód közötti kompjárat megvalósítása, valamint a BAHART Zrt. kikötőfejlesztései.

A  tervek között szerepel a Badacsony és Fonyód  közötti kompjárat megvalósítása is

Fotó: pixabay

A cikk megjelenése után a NIF Zrt. ezt közölte a lappal:

"A Balaton funkcionális térségének komplex közlekedésfejlesztési koncepciójának elkészítésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás visszavonására azért került sor, mert a koncepció turisztikai fókuszú kidolgozása, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárának feladatkiadása alapján, nem a NIF Zrt., hanem az MTÜ Zrt. illetékességi körébe esik, annak megrendelési kompetenciájával együtt."