Újraindítja cargo járatait a Silk Way West

Forrás: turizmus.com

 2018. március 29. 16:36

A Silk Way West azerbajdzsáni légitársaság csaknem kétéves szünet után visszatér a budapesti repülőtérre, és Boeing 747-8-as típussal újraindítja menetrend szerinti cargo járatait.
Az első repülőgép március 18-án ért földet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és mostantól hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost az azerbajdzsáni cargo légitársaság bakui központjával.

A Silk Way West a közelmúltban vette fel Bécset és Kijevet útvonalhálózatába, a budapesti járat újraindítása pedig európai bővítésének újabb állomása, amelyet az év folyamán továbbiak követnek – jelentette be az azeri hátterű cargo légitársaság. „A Kelet-Európába irányuló menetrend szerinti járatok iránt megnőtt a kereslet, ami véleményünk szerinti az elektronikus kereskedelem és a feldolgozó ipar régiós tapasztalható fejlődésének köszönhető.” – mondta Wolfgang Meier, a Silk Way West Airlines vezérigazgatója. „Az ókori selyemút szellemében szeretnénk ezt a növekedést elősegíteni ezzel a járattal, rendszeres áruszállítási lehetőségeket biztosítva Kelet-Európa és a virágzó közel-keleti és ázsiai piacok között” – tette hozzá.

Növekedés az ókori selyemút szellemében

Fotó: turizmus.com

„Ez az új járat további export lehetőségeket teremt a magyar ipar számára; a Silk Way West Airlines nemzetközi útvonalhálózata révén nemcsak a legnagyobb nyugat-európai légiáru központok, hanem a közel-keleti és ázsiai piacok is elérhetővé válnak a légitársaság ipari és logisztikai partnerei számára” – mondta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási és cargo üzletág-igazgatója.

A Silk Way West Airlines flottája több mint tíz Boeing 747 típusú teherszállító repülőgépből áll, amihez további kettőt állítanak forgalomba a közeli jövőben.

Kapcsolódó cikkek