Újraindítja egyes európai járatait a Vietnam Airlines

Forrás: turizmus.com

 2022. január 26. 09:33

Január végétől újra repül Párizsba, Londonba és Frankfurtba a Hanoi-székhelyű Vietnam Airlines.

A légitársaság első európai járata, egy Airbus A350-es január 24-én szállt fel Hanoi repülőteréről London felé – erről a Twitteren osztottak meg egy bejegyzést.

A légitársaság honlapja szerint január 28-ától közlekedik járatuk Moszkva Seremetyevó repülőterére is.

A légitársaság járata útban London felé

Fotó: Vietnam Airlines / Twitter

A délkelet-ázsiai ország 2020 márciusában függesztette fel a külföldi állampolgárok beutazását, a diplomaták és a munkavégzés céljából érkező személyek kivételével. Amint arról korábban beszámoltunk, tavaly év végén a vietnámi hatóságok bejelentették, hogy 2022 során fokozatosan engedélyezik a külföldiek beutazását, a teljes nyitás 2022 júliusára várható.

Január elsejétől a hatóságok engedélyezték kilenc nemzetközi légi útvonal újraindítását, az Egyesült Államokba, Japánba, Tajvanra, Kambodzsába és Szingapúrba, ugyanakkor ezek közül eddig csak öt útvonalat (Bankok, Phnom Penh, Szingapúr, Szöul, Tokió) indítottak be a légitársaságok.

Ugyancsak január elsejétől a teljes mértékben beoltott külföldi utazók számára három napra csökkentették a kötelező karantén időtartalmát. Az első és a harmadik napon PCR-tesztelést kell végezni.

A magyar külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg a schengeni tagországok, így Magyarország állampolgárait továbbra sem engedik be Vietnámba (még akkor sem, ha érvényes vízummal, tartózkodási engedéllyel vagy oltási igazolvánnyal rendelkeznek). Kivételes esetekben – amelyeket ugyanitt felsorolnak – engedélyezett a beutazás, az ide tartozók 2022. január 18-tól beléphetnek az országba, de az ehhez szükséges engedélyezési eljárás is minimum egy-másfél hónapot vesz igénybe.