Újraindítja tiranai járatait a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. október 07. 13:38

Délkelet-Európa egyik meghatározó központjában világok találkoznak egymással: a mediterrán éghajlatú, parkokkal és hegyvidékkel tarkított Tiranát egyaránt gazdagítja az európai és muszlim kultúra.

A magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük együtt utazó 18 éven aluli gyermekek az országba lépés után ugyanazokra a szolgáltatásokra és kedvezményekre jogosultak, mint az albán oltási bizonyítvány tulajdonosai.

Tiranai városkép

Fotó: Wizz Air

Ennek hiányában a beutazás feltétele hatéves kor felett a 6 hónapon belüli gyógyulást igazoló dokumentum vagy a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, illetve a 48 órán belüli negatív antigén gyorsteszt. Az Albániába beutazók számára nincs érvényben karanténkötelezettség - közölte lapunkkal a légitársaság.

Budapest és Tirana között minden hétfőn és pénteken közlekedik a Wizz Air járata 2021. november 22-től.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni - írják a közleményben.

A légitársaság továbbra is előírja az orrot és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt.