Újraindított járatok és új romániai bázis a Wizz Airnél

Forrás: turizmus.com

 2020. június 16. 15:39

Magyarországról induló útvonalainak már több mint felére újra repül a Wizz Air, így a légitársasággal már júniusban is több mint 40 úti célra utazhatunk. Közben a romániai Bákóban nyit új bázist a cég.

Ahogy a vírushelyzethez kapcsolódó korlátozások enyhülnek Európa-szerte, úgy szélesedik az ismét könnyen elérhető nyaralódesztinációk listája is. A tengerparti kikapcsolódásra vágyók ellátogathatnak akár a festői görög szigetre, Szantorinire vagy a homokos strandjairól és látványos kerékpárútjairól ismert Menorcára. Akik pedig inkább városnézéssel töltenék a szabadnapjaikat, felfedezhetik Nizza, Róma vagy akár Berlin nevezetességeit és múzeumait is.

Egyre több úti cél érhető el Magyarországról a Wizz Airrel

Fotó: Wizz Air Group

A légitársaság bejelentette, hogy megnyitja 31. bázisát a romániai Bákóban (Bacău). 2020 októberében a légitársaság 2 Airbus A320 típusú repülőgépe áll szolgálatba a Bákói Repülőtéren.

A Wizz Air 2020. október 29-től 6 országba összesen 12 új járatot indít Bákóból, amely a vállalat 7. bázisa Romániában, és 2. a történelmi moldvai régióban, Jászvásár (Iași) mellett.

A 2 Airbus A320 repülőgép az alábbi 12 új útvonalon fog közlekedni: Torinó, Velence Treviso, Bologna, Róma Fiumicino, Milánó Bergamo, Catania (Olaszország), Lárnaka (Ciprus), London Luton, Liverpool (Nagy-Britannia), Memmingen/Nyugat-München (Németország), Billund (Dánia) és Brüsszel Charleroi (Belgium).

A Wizz Air 37 úti célból álló kiterjedt hálózata a moldvai régióban – Jászvásár 18 járatával és Szőcsvásár (Suceava) 7 járatával együtt - támogatja a helyi turizmust, segíti a további tőke beáramlását a régióba, és új, izgalmas úti célokkal köti össze Bákót.