Újraindul a Budapest és Sanghaj közötti légi járat

Forrás: MTI

 2022. október 30. 18:10

November 11-én újraindítja a Budapest és Sanghaj közötti járatot a China Eastern Airlines – írta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint új járattal is bővül a légi összeköttetés, november 18-tól ugyanis Csungkingba, a kínai autóipar és informatika egyik központjába is el lehet majd jutni repülővel.

A magyar fővárosból így a távol-keleti ország egyik leggyorsabban fejlődő régiója válik közvetlenül elérhetővé Peking és Sanghaj mellett, tehát a jövő hónaptól már három kínai városba lehet repülővel utazni – hangsúlyozta.

A bejegyzés szerint a járvány drasztikus hatással volt a légi összeköttetésekre, különösen Kínával, de folyamatosan dolgoznak az újjáépítésen. A tárcavezető kulcsfontosságúnak nevezte a gazdasági kapcsolatok szempontjából a közvetlen légi járatokat, mivel az üzletemberek és a turisták egyaránt előnyben részesítik azokat a városokat, ahová átszállás nélkül el tudnak repülni – tette hozzá.

A légitársaság járata felszállás közben

Fotó: 123rf.com

A kínai turistákért óriási a verseny Közép-Európában, mert statisztikák szerint ők a legtöbbet költő vendégek közé tartoznak, így nagyban hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez – írta a miniszter.

A csungkingi járat indulásával kapcsolatban az airportal.hu azt írja, hogy az Air China november 18-tól hetente egyszer, pénteki napokon közlekedik majd az útvonalon. A járatokat a légitársaság Airbus A330-300-as repülőgépei teljesítik, amelyek fedélzetén 30 business, 16 prémium turista és 255 turista osztályú ülőhely található.