Újraindul a közlekedés a Gemenci kisvasúton

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 17:16

Június 8-tól újra elindul a közlekedés a Gemenci Erdei Vasúton. Egyelőre Pörböly és Malomtelelő állomások között állnak forgalomba a dízel vontatású szerelvények. A Rezét gőzös a hétvégén még nem közlekedik.

Korábban megírtuk, hogy a Dunán egymást követő árhullámok miatt Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyharmada víz alá került, ezért június 2-ától teljesen szünetelt a vonatközlekedés a Gemenci Erdei Vasúton. A túrázást sem ajánlották.

A dunai áradás nem okozott jelentős károkat a Gemenci Erdei Vasút pályájában, ezért 2019. június 8-tól részlegesen visszaáll a vasúti közlekedés a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, a Pörbölyön található végállomás és Malomtelelő állomás között, tájékoztatott az üzemeltető.

A Duna áradása miatt állították le a szerelvényeket

Fotó: Baricz Árpád/Gemenc Zrt.

A vasút pályájának többi részén, Malomtelelő és Keselyűs állomások között a műszaki állapotfelmérés jelenleg folyamatban van, a helyreállításokat követően indulhat meg azon a szakaszon is a vasúti közlekedés.

A hétvégén a Rezét gőzös még nem közlekedik, az általa vontatott nosztalgiavonatok helyett is dízel vontatású szerelvények állnak forgalomba. Keselyűsből továbbra sem indulnak vonatok Gemenc-Dunapartra.

Kapcsolódó cikkek