Újraindul Bécs és Budapest között a Flixbus

Forrás: turizmus.com

 2020. június 10. 10:18

A FlixBus visszatér a magyar utakra június 11-től. A nemzetközi összeköttetések új higiéniai irányelvekkel üzemelnek.

A FlixBus először Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a bécsi repülőteret is érintik.

Mivel a buszszolgáltató folyamatosan, egyre több országban állítja vissza hálózatát, Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők. A jegyek már foglalhatók online. A cég az utasigényekkel összhangban fokozatosan tovább bővíti útvonalhálózatát – derül ki a Flixbus közleményéből.

A buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után

Fotó: Flixbus

A tevékenység újraindításával párhuzamosan a társaság új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez.

A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól.

A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező.Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt.

A fedélzeti mosdók a különleges higiéniai szempontok miatt egyelőre nem elérhetők, helyettük több pihenő lesz útközben. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

„Arra kérjük utasainkat, vegyék ki részüket a megelőző intézkedésekből azzal, hogy követik a fedélzeti előírásokat és csak akkor utaznak, ha semmilyen tünetük nincs. A lemondási feltételeinknek köszönhetően az utazások rugalmasan módosíthatók" – mondta Arany László regionális ügyvezető igazgató.

 

Járatindulások az európai országokban

Egyes országokban, ahol a FlixBus belföldi összeköttetéseket is kínál, már korábban elindultak a buszok, a következő hetekben pedig egyre több nemzetközi járat is elérhetővé válik. A cég arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit.

Magyarország mellett például Németországban, Ausztriában, Portugáliában, Lengyelországban, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Svédországban és Dániában is újra elérhető a FlixBus szolgáltatása.