Újraindulnak a közvetlen járatok Sanghaj és Budapest között

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 17:58

November 11-én újraindítja közvetlen, menetrend szerinti utasszállító járatait a Shanghai Airlines a Sanghaj-Putung repülőtér és Budapest között.

A China Eastern leányvállalatának Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei kezdetben heti egy alkalommal, péntekenként repülnek Budapestre Sanghajból és vissza - számolt be róla az Airportal.hu.

A járatok helyi idő szerint 0:20-kor szállnak fel Sanghajból és hajnali 5-kor érkeznek meg Ferihegyre, visszafelé pedig 20.30-kor indulnak Budapestről és másnap délután kettőkor szállnak le a Putung repülőtéren.

A tervek szerint december 21-től heti kettő (szerda és péntek), 2023. január közepétől pedig heti három (szerda, péntek és vasárnap) járat közlekedik az útvonalon.

A járatokra már lehet jegyet foglalni, egyelőre a téli menetrend végéig vannak feltöltve a foglalási rendszerekbe.

shanghai

A járatok kezdetben heti egy alkalommal, péntekenként repülnek Budapestre Sanghajból és vissza

Fotó: 123rf.com/boarding1now

A légitársaság Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei 2019 nyarától a világjárvány kezdetéig hetente többször közlekedtek Budapestre közvetlenül Sanghajból, valamint Hszian és Csengtu érintésével, azonban 2020 januárjában felfüggesztették az üzemelést. Az utóbbi hónapokban a légitársaság gépei többször megfordultak Ferihegyen, de csak árut szállítottak.