Újraindulnak az Air France járatai három észak-amerikai városba

Forrás: turizmus.com

 2022. február 07. 12:24

A járvány előtti utolsó évhez, 2019-hez képest 20 százalékkal több ülőhelyet kínál idén a nyári menetrendi időszakban az Air France az Egyesült Államokba, nyáron újraindulnak az Orly és New York, valamint a Charles de Gaulle-repülőtér és Denver, valamint Dallas közti járatok is.

A francia légitársaság az Egyesült Államok tavaly év végi határnyitása óta folyamatosan növelte az elérhető járatok számát a transzatlanti piacon, ahol most is a legtöbb hosszútávú összeköttetést biztosítja. Jelenleg 11 célállomás (Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, Seattle, San Francisco és Washington érhető el a járvány előttihez képest 90 százalékos kapacitással - tájékoztatta lapunkat  az Air France.

A nyári csúcsidőszakban az USA 14 repülőterére üzemeltet majd járatot a légitársaság

Fotó: Air France

A nyári időszakban azonban az Air France tervei szerint még tovább emelkedik a felkínált ülőhelyek száma: március 27-től újraindul a Párizs-Orly és New York-JFK közti összeköttetés, az útvonalon naponta indulnak el a járatok, amelyeket Boeing 777-200-assal repül a vállalat. Ez azt is jelenti, hogy JFK-re már Charles de Gaulle-ról és Orly-ról akár naponta 7 járat is elérhető lesz március végétől.

Ugyanezen a napon indulnak el a Charles de Gaulle és Dallas közti járatok is, a texasi városba hetente 5-ször (hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap) lehet eljutni az Air France Boeing 777-200-asaival.

Denverbe a nyári időszakban lehet majd eljutni, hetente 3 járatot biztosít (szerda, péntek, vasárnap) a francia légitársaság május 4-től, ezeket Boeing 787-9 Dreamlinerekkel teljesítik.

Ezekkel az új járatokkal együtt a nyári csúcsidőszakban 14 amerikai célállomást lesz elérhető az Air France hálózatában, közel 200 járat repül majd a két ország között hetente, ez 20 százalékkal több, mint 2019-ben, a járvány előtt.

A feltöltött menetrend az utazási szabályok változásával még módosulhat, a légitársaság azt kéri az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék a menetrendet és az aktuális beutazási szabályokat az airfrance.traveldoc.aero oldalon.

Az Air France tavaly júliusban indította el Ready to Fly szolgáltatását, amelynek segítségével az utasok beutazáshoz szükséges feltételeket és a dokumentumok meglétét, érvényességét ellenőrizhetik, így azokat a repülőtéren már nem kell bemutatni. Az elmúlt időszakban az összes amerikai járatra elérhetővé vált ez a díjmentes szolgáltatás és az újonnan induló összeköttetések esetében is használható.

A Ready to Fly jelenleg 80 repülőtérről indulva 140 útvonalon érhető el több mint 600 napi járaton.

Az Air France járatain továbbra is érvényben vannak a szigorú higiéniás előírások: a fedélzeten kötelező a maszk használata, a felületeket rendszeresen fertőtlenítik, a levegő pedig 3 percenként cserélődik, ebben a vírusok és baktériumok 99 százalékát felfogó HEPA-szűrők segítenek.

Továbbra is érvényben van a flexibilis foglalásra vonatkozó előírás, ennek köszönhetően a hónap végéig lefoglalt és június 30-ig szóló jegyek díjmentesen módosíthatók, lemondás vagy törlés esetén visszatérítés kérhető - olvasható a közleményben.