Újraindulnak az ÖBB-vonatok Ausztria és Magyarország között

Forrás: MTI

 2015. szeptember 17. 14:36

Péntektől visszaáll a vonatközlekedés Ausztria és Magyarország között – közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB) csütörtökön. Túlterheltségre hivatkozva az ÖBB szeptember 10-én függesztette fel a két ország közötti vasúti járatokat.

Péntektől újra menetrend szerint közlekednek a Bécs és Budapest közötti Railjet, Eurocity és éjszakai vonatok, továbbá a határon átkelő regionális járatok. A járatok újraindulásáig a Bruck an der Leitha és Zurány (Zurndorf) településekről ingázók és az innen közlekedő iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg. A vasúttársaság közlése szerint már zajlanak az újraindulás logisztikai és technikai előkészületei.

A miklóshalmai (Nickelsdorf) és a hegyeshalmi állomásokra nem közlekednek helyettesítő járatok. Nezsider (Neusiedl am See) és Köpcsény (Kittsee) településekről Bécs irányába továbbra sincs fennakadás a vonatközlekedésben.

Szerdán Salzburg és Németország között is felfüggesztették a vonatközeledést, Bécsből egyelőre csak Salzburgig lehet utazni, az előre megvásárolt jegyek visszaválthatók.