Újraindult a flyDubai járata, de nem fogadnak tranzitutasokat

Forrás: turizmus.com

 2024. április 19. 11:37

A Dubajban kialakult kedvezőtlen időjárás okozta fennakadások miatt a következő 24 órában, a flydubai nem fogad Dubajon keresztül áthaladó tranzitutasokat, csak point to point tehát, BUD - DXB -BUD útvonalra szóló utasokat.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában arra hívja fel a hazai utazási irodák munkatársainak figyelmét, hogy miután továbbra is fennakadásokat okoz a korábbi ítéletidő Dubajban, tájékoztassák átszálló utasaikat, hogy ne menjenek ki a mai napon (április 19., péntek) a repülőtérre. Akinek a célállomása Dubaj, az nyugodtan menjen ki a repülőtérre, hiszen a járat újra közlekedik - írják.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér a világ egyik legforgalmasabb légi kikötője - képünk illusztráció, évekkel ezelőtt készült

Fotó: 123rf.com

A levélben az alábbiakra is felhívják a figyelmet:

A flyDubai járatai mától közlekednek, azonban késésekre lehet számítani. Mielőtt bárki elindulna a repülőtérre, ellenőrizzétek a járat állapotát a flydubai.com oldalon! Jelentkezzen be mindenki online, mielőtt elindulna a repülőtérre. Hagyjanak jelentős plusz időt a repülőtérre való utazáshoz, és gondosan tervezzék meg az útvonalat. A dubaji repülőtér nagyon zsúfolt lesz, ezért minél korábban érkezzen meg mindenki a járata előtt.

Javasolják továbbá, hogy az utazók csomagoljanak harapnivalót és egy üveg vizet, mert szükségük lehet rá a repülőtéren és az utazás során.

"Csapatunk minden tagja keményen dolgozik azon, hogy minimálisra csökkentsék utazási tervetekben a fennakadásokat" - zárul a flyDubai tájékoztatója.

Amint arról korábban beszámoltunk a vihar miatt kedden ideiglenesen le is zárták a dubaji nemzetközi repülőteret. A helyieket már egy nappal korábban figyelmeztették, hogy ítéletidő érkezik. A dubaji rendőrség hétfőn még biztonsági figyelmeztetést is kiadott, amelyben felszólította az embereket, hogy kerüljék el a strandokat, valamint a mélyebben fekvő területeket. Ennek oka, hogy „az esőzések, az erős szél, a mennydörgés, a villámlás és a jégeső csökkentheti a látási viszonyokat”.