Újraindult a nemzetközi légi forgalom Brazíliában

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 07. 12:59

Augusztus 1-től beindult a légi forgalom Brazília valamint a világ több nagyvárosa között.

Az Air France, a KLM, a Delta, a TAP, a LATAM és a kínai Xiamen, valamint az Ethiopean Airlines (az utóbbi kettő code-share-ben) megkezdte a járatok üzemeltetését Portugália, Franciaország, Hollandia, Nigéria, Chile, Argentína valamint Brazília között.

A járvány ugyan még mindig tombol Brazíliában, de a nemzetközi légi forgalom már újraindult

Fotó: 123rf.com

A belföldi járatok többsége is közlekedik, azokat elsősorban a GOL, az Azul és a LATAM légitársaságok üzemeltetik, és az ország szinte összes városába közvetlen csatlakozást biztosítanak Rio de Janeiróból és Sao Paulóból, így például Recifébe, Belembe, Salvadorba, Manausba, Fortalézába, Brazília városba, Belo Horizontéba, Goianába, Curitibába és Aracajuba - tájékoztatott Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője.

A COVID19-járvány miatt csupán néhány brazíliai államba nem lehet utazni, ezek a következők: Mato Grosso do Sul, Paraíba, Rondônia, Rio Grande do Sul és Tocantins, ezek egyébként sem tartoznak a turisták által különösebben látogatott célállomások közé.

A Brazíliába érkező turisták 90 napot tartózkodhatnak az országban és a belépés feltétele, hogy az utasok rendelkezzenek az egész ott tartozkodásuk idejére szoló utasbiztosítással, amely a COVID-19-re is fedezetet nyújt.

Az idegenforgalmi szolgáltatások minden területen rendelkezésre állnak és megfelelő biztonságot és higiénés körülményeket biztosítanak az oda látogatók számra.

A szárazföldi határok továbbra is zárva vannak, ott kizárólag a teherszállítással kapcsolatos, valamint a speciális esetekben történő határátlépésekre nyílik lehetőség. A szárazföldi határzár a magyar egyéni- és turista csoportokat nem érinti, mivel az utasok majdnem 100%-a repülővel közlekedik a környező országok között.

Kapcsolódó cikkek