Újraindult a Qatar Airways budapesti járata

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 15. 15:12

Június 15-től újra közlekedik a Qatar Airways járata Doha és Budapest között.

Az útvonalon Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépek közlekednek hetente háromszor. A gépeken 22 business és 232 turistaosztályú ülés található.

Visszatérnek Budapestre

Fotó: Facebook / Qatar Airways

A Qatar Airways Csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker így kommentálta a járatnyitást: "A válság alatt a Qatar Airways lett a világ egyik legnagyobb globális légitársasága: több mint 50 millió kilométert repültünk, hazaszállítottunk 1,8 millió utast közel 15 ezer járatunk fedélzetén. Ezáltal páratlan tapasztalatokat szereztünk a járatok biztonságos üzemeltetése terén. Lépést tartottunk a világ repülőterein életbe léptetett intézkedésekkel, és a legmagasabb szintű biztonsági és higiéniai intézkedéseket vezettük be a fedélzeten és a Hamad Nemzetközi Repülőtéren."

A bevezetett intézkedések közé tartozik, hogy a személyzet a repülőgépeken védőfelszerelést, kesztyűt és maszkot visel, a kiszolgálás során pedig minimálisra korlátozzák a személyzet és az utasok közötti interakciót. Az utasokat is arra kérik, hogy a járatokon viseljenek maszkot, és azt lehetőleg hozzák magukkal.

A légitársaság változtatott a foglalási szabályokon is: az utazás időpontját korlátlan alkalommal lehet változtatni, sőt még az úti célt is, amennyiben az 5000 mérföldnél közelebb van a kiinduló állomáshoz. A dátum vagy az úti cél módosítása nem kerül külön költségbe, amennyiben az utazás 2020. december 31-ig megtörténik, későbbi utazás esetén pluszköltségek felmerülnek. Az idén év végéig lefoglalt jegyek a kiállítás dátumától számított két évig lesznek érvényesek.

Menetrend (hétfő, szerda és péntek):
Doha (DOH) – Budapest (BUD) QR199 indul: 08:15, érkezik 12:55
Budapest (BUD) – Doha (DOH) QR200 indul: 16:10,  érkezik 22:30