Újranyílik a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2021. május 31. 13:48

A Wizz Air bejelentette hogy újra megnyitja alföldi bázisát: június 5-től Eindhovenbe, június 12-től pedig már London Lutonba is repülnek Debrecenből a járataik.

A járványhelyzet és a beutazási feltételek enyhülésével a Wizz Air közönségkedvenc járatai újra elérhetővé válnak, így a kelet-magyarországi utazók ismételten közvetlen járatokkal juthatnak el úti céljukba Debrecenből – derül ki a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményből.

Vajda János, a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy "habár lassan és fokozatosan, de számos járatunk újra elérhetővé válik" a közeljövőben. Szavai szerint a Debreceni Nemzetközi Repülőtér felkészült az újraindulásra, de a biztonságos utazás érdekében fontos, hogy a repülőtéren bevezetett fokozott egészségügyi intézkedéseket az utazók is betartsák.

wizzair

A következő napokban induló eindhoveni és londoni útvonal után fokozatosan visszavezetik a tengerparti desztinációk felé induló járatokat is

Fotó: Wizz Air

A közlemény szerint a következő napokban induló londoni és eindhoveni útvonal után hamarosan visszatérnek a közkedvelt nyaralóhelyekre tartó járatok is Debrecenbe.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér 2019-ben több mint 600 000 fős utasforgalmat bonyolított, és a Wizz Air helyi bázisán köszöntötték a légitársaság 1,5 milliomodik debreceni utasát is.