Vasárnaptól újranyitnak terminálrészeket a budapesti reptéren

Forrás: turizmus.com

 2021. március 26. 12:03

Március 28-tól a Budapest Airport újranyitja a repülőtér korábban lezárt utasforgalmi területeit. A beruházások a koronavírus légi közlekedésre gyakorolt negatív hatásai ellenére sem álltak le, sőt előrehozták több projekt megvalósítását.

A Budapest Airport közlése szerint vasárnaptól az alábbi változások lépnek életbe:

  • Újra megnyílik a 2A Terminálon az utasfelvétel, a 2A érkezési csarnok és az 1. utasmóló.
  • Az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A és a 2B Terminálon is elérhető lesz.

 

A tranzitterületet érintő információk:

  • A schengeni övezetből érkező utasok ellenőrzése az 1. utasmólón zajlik.
  • A schengenen kívüli területről, vagy az Európai Unión kívüli schengeni országból érkező utasok a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón esnek át az ellenőrzésen.
  • A schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2A Terminálon, az 1. mólón és a B utasmólón kapnak helyet.
  • A nem-schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón találhatók.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a hatályos belépési szabályok értelmében a schengeni országokból érkező utasok is dokumentumellenőrzésen esnek át, amely megnövekedett várakozási időt eredményezhet.

A Budapest Airport továbbra is fenntartja azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével minimalizálható a fertőzés kockázata a repülőtéri tartózkodás során, hogy a repülős utazás tiszta és biztonságos környezetben, az egészségvédelmi intézkedések mellett is gördülékenyen, magas szolgáltatási színvonal mellett valósulhasson meg.

Március 28-tól újranyitják a reptér korábban lezárt utasforgalmi területeit

Fotó: Budapest Airport

A repülőtéren tartózkodók – az utasok és a személyzet – védelme a mindenkori előírásoknak, nemzetközileg alkalmazott jó gyakorlatoknak megfelelően, nemzetközi szervezetek által akkreditált módon valósul meg, amelyet az ACI és az EASA által kiállított tanúsítványok is igazolnak – írja a reptér közleményében.

 

Folytatódnak a fejlesztések

Eközben a terminálokon található liftek modernizálása folytatódik; április végéig megújul a 2A Terminál indulási és érkezési szintjét összekötő felvonó, melynek párját már a tavalyi évben újította fel a Budapest Airport.

Az utasok számára nem látható, ám a háttérfolyamatok gördülékenységét elősegítő fejlesztésként a közeljövőben megújul a „túlméretes” csomagok szállítására használt teherlift is, amely egyenesen a poggyászosztályozó csarnokba szállítja az utasok nagy méretű poggyászait.A B oldali utasmólón található mozgólépcső telepítését a járvány miatt fél évvel elhalasztották, azonban idén április elején megkezdődik a kivitelezés. A fejlesztés várhatóan június végén fejeződik be.