A háború utáni időkre gondolva indított turisztikai kampányt Ukrajna – videó

Forrás: turizmus.com

 2024. március 26. 11:09

Turisztikai kampányt indított Ukrajna azzal a céllal, hogy emlékeztesse az embereket az országra, mint úti célra.

Bár Ukrajnában még dúl a háború, az ország már készülődik azokra az időkre, amikor újra fogadhat külföldi turistákat. Az ukrán állami turizmusfejlesztési ügynökség (SATD) nemrég nemzetközi kampányt indított „Mi itt vagyunk: Ukrajna bátor szívei” címmel, hogy emlékeztesse az embereket az országra, mint úti célra. A kampányfilmben olyan ukrán férfiakat és nőket mutatnak be, akik korábban a turizmusban dolgoztak, most pedig harcolnak a háborúban. A film megindító üzenete, hogy Ukrajna még mindig itt van, és arra vár, hogy a világ újra felfedezze, amint a turisták újra biztonságosan utazhatnak az országba.

Az egyik bemutatott katona Maxim Ostapenko, a Dnyipro folyó legnagyobb szigetén, Horticján található Zaporizzsjai Kozák Múzeum korábbi kurátora, aki csapatával együtt helikopterrel szállított biztonságos helyre számos kiállítási tárgyat.

Mariana Oleskiw, a SATD elnöke elmondta: dolgoznak az infrastruktúrájuk, a szállodáik és az attrakcióik újjáépítésének tervein, ugyanakkor az ország nem akarja elfelejteni a háborút, ezért már kidolgozás alatt állnak az első „jövőbeli háborús emlékútvonalak”.

Ukrajna békeidőben rengeteg attrakciót kínál a turistáknak: olyan városokat, mint Odessza, Kijev, Lviv, a Fekete-tenger partvidékét, a Kárpátokat, a Duna-deltát. 2019-ben, a koronavírus-járvány előtti évben közel 14 millió külföldi látogató kereste fel az országot, a legtöbben Lengyelországból, de sokan érkeztek Törökországból, Izraelből, Németországból és az USA-ból is.

2013-ban ennél jóval több, 26 millió külföldi turistát fogadott az ország, köztük sok orosz látogatót, de a Krím-félsziget 2014-es annektálása óta az oroszok már nem utazhatnak Ukrajnába – írja a Welt.

Nyitókép: Ukraine NOW/YouTube