Ünnepel az Air France, a KLM és a Delta

Forrás: turizmus.com

 2019. június 12. 16:22

Sikeres transzatlanti együttműködésének tizedik évfordulóját ünnepli az Air France, a KLM és a Delta légitársaság.

A Delta, az Air France és a KLM társulás alapját a KLM és a Northwest Airlines közötti korábbi megállapodás képezi.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió 2007-es Nyitott Égbolt egyezményét és a Northwest Airlines Delta légitársasággal való egyesülését követően, az Air France-KLM csoport 2009. május 20-án bejelentette hosszútávú együttműködését a Delta légitársasággal. Egy évvel később az Alitalia is csatlakozott az együttműködéshez, ezzel új repülési lehetőségeket nyújtva Észak-Amerika és Olaszország között. A Delta tavaly egy 375 millió eurós befektetés során 10%-o s részesedést szerzett az Air France-KLM csoportban.

Az Air France egyik Airbus 319-es gépe

Fotó: Air France

A három légitársaság az elmúlt évtizedben új utakat nyitott Európa és Észak-Amerika között, valamint javított ügyfélszolgálatán. A hét központ – öt az Egyesült Államokban és kettő Európában – köré épített hálózati együttműködés az USA, Kanada, Mexikó és Európa közötti útvonalakra terjed ki.

„Nagyon büszkék vagyunk eddig elért eredményeinkre, és nagyon várjuk közös vállalkozásunk bővülését” – mondta Patrick Alexandre, az Air France-KLM csoport kereskedelmi, értékesítési és szövetségi ügyvezető alelnöke.

A közös vállalkozás most csaknem negyvennel több Észak-Amerikán és Európán átívelő, csúcsidőben induló repülőjárattal rendelkezik, mint tíz évvel ezelőtt, ezzel több mint 270 napi transzatlanti járatra bővítve a számot.Az utasok könnyebben csatlakozhatnak olyan észak-amerikai és európai reptereket érintő járatokhoz, mint a Detroit-Párizs vagy az Atlanta-Amszterdam útvonal. Az együttműködésnek köszönhetően olyan új, nem központi amerikai-európai várospárok is elérhetők, mint Indianapolis-Párizs, Raleigh/Durham-Párizs, Dallas-Fort Worth-Párizs és Tampa-Amszterdam.