Ünnepi és tavaszi varázslatok a francia síterepeken

Forrás: turizmus.com

 2018. december 06. 11:23

Számos francia síterep készül különleges programokkal a karácsonyi időszakban, sőt már a tavaszra készíti fel a síelés szerelmeseit.

Valloire hatalmas, hóból faragott télapóval, Val d'Isère karácsonyi színekkel, koncertekkel, tűzijátékkal és hegyvidéki karácsonyi vásárral, Avoriaz egyedülálló tűzijátékkal várja az ünnepek alatt a síelőket – adja hírül az Atout France.

Alpe d’Huez lehetőséget nyújt egy különleges, naplementét néző, esti síelésre (Sarenne Sunset). Külön túravezető kíséri a síelőket ezen a programon, mely a síterep zárásán túl egészen 21 óráig tart.  Le Grand Bornand is biztosítja a síelők számára, hogy még a sípályákról lehessen megcsodálni a naplementét, ezért január közepétől március végéig minden szombaton 1 órával meghosszabbítják a nyitvatartást.

Új pályák, modernizált felvonók

La Plagne, Gets és Valloire új kék és zöld pályákkal várják a kezdő és nyugodtabb síelésre vágyó sportolókat. Akik pedig több izgalomra vágynak, azoknak ajánljuk les Arcs (Piste du Secret) és Val Thorens (Boismint) új piros és fekete pályáit. Illetve a La Rosière síterep ún. Le Mont Valaisan új szektorát, ahol 5 új piros pálya várja a technikásabb síelőket.

Akik pedig az ún. funparkokat szeretik, azokat várják a La Clusaz és Chamrousse kibővített pályái, játékai. Avoriaz gyerekek számára kialakított Lil’Stash zónáját is új játékokkal bővítették.

A francia síterepek különleges programokkal készülnek a karácsonyi időszakra, sőt a tavaszra is felkészítik a síelés szerelmeseit

Fotó: C. Catin OT Val Thorens

A francia síterepek igen sűrűn modernizálják felvonóikat, íme az újdonságok: Courchevelben a Grangettes felvonó új, modern – kívülről LED-fénnyel megvilágított kabinjai – minden kényelmet kielégítenek. Val d'Isère-ben 50 új kabin várja a síelőket, melyeknek fűthetőek az üléseik és még egy VIP-kabin is található közöttük. Les Ménuiresben a Bruyère felvonót is modernizálták, gyorsabb és kényelmesebb lett. Ezenkívül számos síterep – többek között: La Plagne, Les Orres, les 2 Alpes, Serre-Chevalier, Les Arcs, Méribel – modernizálta a többüléses felvonóit is, vagy lecserélte azokat kényelmesebb ülésekre.

Tavaszi síelés

Tavasszal, amikor hosszabbak a nappalok, kellemesebb a hőmérséklet, ugyanakkor a hó még kiváló minőségű, az árak kedvezőbbek, kevesebben vannak a pályákon ­– nagyobb élmény a síelés!  A tavaszi síelés népszerűsítésére létrehozott „Le Printemps du Ski” rendezvény 2019. március 20-án kezdődik majd, mely alkalomból koncertek, fesztiválok, napsütötte teraszok és speciális események várják a résztvevőket!

Kapcsolódó cikkek

Szánkózz a tetőn!

2018. február 15.