USA vízumkorlátozás: egyelőre nincs érvényben

Forrás: turizmus.com

 2015. december 15. 17:37

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, az amerikai képviselőház a vízummentes beutazási rend szigorításáról szóló törvényt fogadott el a terrorveszélyre adott válaszként. Az USA magyarországi nagykövetsége most arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a szigorítások egyelőre nem léptek életbe.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben az áll: a változtatásokat még nem vezették át az ESTA programba, ez a következő hónapokra várható. Amint a szigorítások ténylegesen életbe lépnek, a nagykövetség további tájékoztatást ad.

Hangsúlyozzák azt is, hogy az USA-nak nem célja a legálisan beutazók számának csökkentése, és várakozásaik szerint a napokban bejelentett szigorítás sem lesz semmilyen hatással az utazók számára.

Ahogy arról a turizmus.com-on is beszámoltunk, a szigorítás lényege az lenne, hogy a vízummentességi program által kedvezményezett 38 ország (többségük nyugat-európai ország vagy más térségben található NATO-tagország) Egyesült Államokba készülő állampolgárai közül is vízumért kell folyamodniuk azoknak, akik az elmúlt öt évben Szíriában, Irakban, Iránban vagy Szudánban jártak.