Utazás a koronavírus alatt: miért éppen Dubaj? – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. április 06. 17:11

Dubaj nemzetközileg az egyik legmagasabb oltási és teszteredménnyel büszkélkedhet, és továbbra is nyitva áll a turisták előtt. A helyiek azt remélik, hosszú távon a korai nyitásból versenyelőnyük származhat a turisztikai piacon.

A Trend FM legutóbbi Turizmus.com műsorában Hankó Ágnes, a Dubai Specialista tulajdonosa mesélt részletesen arról, mi vár jelenleg Dubajban a turistákra, hogyan garantálják a biztonságukat, milyen szabályok és korlátozások vonatkoznak rájuk az utazás alatt. Beszélt a közelgő Ramadánról és az októberi dubaji világkiállításról is, továbbá a nyárra várt turisztikai trendek is szóba kerültek.

Az emirátusok közül csak Abu Dhabi nem nyitott meg a turisták előtt, mindenki más várja a látogatókat – derült ki az adásból. A maszkhasználaton és a távolságtartáson kívül a legtöbb korlátozás nem érinti az utazókat, a főbb intézkedések, hogy "az éttermeket és szállodákat maximum 70 százalékig tölthetik fel, és mindenhova plexiket helyeztek el."  Nyitva vannak az éttermek, a strandok és még a Burj Khalifába is fel lehet menni, természetesen a biztonsági előírások betartásával – sorolta Hankó Ágnes.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni: