Utazás kiállítás díszvendégek – Bács-Kiskun megye és Kecskemét

Forrás: turizmus.com

 2019. február 07. 12:13

Az Utazás kiállítás, mint Magyarország legjelentősebb turisztikai vására teret biztosít egy- egy ország vagy térség kiemelt bemutatkozására a szakmának és a nagyközönségnek egyaránt. Az idei díszvendégek is különös gonddal készülnek a rendezvényre.

Az Utazás kiállítás belföldi díszvendége, Bács-Kiskun megye és Kecskemét bemutatja a térségre jellemző turisztikai, gasztronómiai, kulturális és népművészeti értékeit.

Bács-Kiskun megyét magával ragadó vendégszeretet, kiváló gasztronómia és kimeríthetetlen élményforrás jellemez. Mindez tükröződik majd a több száz négyzetméteres standon, ahol 25 önkormányzat és 6 szervezet mutatja be látnivalóit, rendezvényeit, gasztronómiáját és hírességeit.

Kecskemétet évszázados hagyományok, erős kulturális gyökerek jellemeznek. A stabil gazdasági környezet, az új egyetem, változatos rendezvények, igényes vendéglátóhelyek, modern sportlétesítmények biztosítják mindazt, ami egy kiegyensúlyozott, boldog élethez szükséges.

Győződjön meg róla! Látogasson el standjaikhoz, ismerje meg Bács-Kiskun megyét és a térség „szívét”, Kecskemétet! Ízelítőűl néhány attrakció.

Csobbanj! Termál-, gyógyfürdők és szabadvízi strandok Bács-Kiskun megyében.

A víz testet és lelket felfrissítő, nyugtató és gyógyító jótékony hatásait a legváltozatosabb módokon kínálja látogatóinak Bács-Kiskun megye. Számos termál- és gyógyfürdő közül lehet választani a szolgáltatások, a vízösszetétel, a hangulat, a csúszdák és élményelemek, vagy akár a szaunaválaszték alapján. A természetes vizek kedvelői a tópartokon és az alföldi tájon kanyargó folyópartokon, homokos tengerpartot idéző szabadvízi strandokon élvezhetik a napsütést, a nyarat, a sport és kulturális rendezvények gazdag kínálatát.

Ízleld meg! Étel-, italkülönlegességek Bács-Kiskun megyében.

Ki ne hallott volna már a bajai halászléről, az alföldi borokról, a kecskeméti barackpálinkáról, vagy a kalocsai fűszerpaprikáról! Ezek a bács-kiskun megyei specialitások a magyar gasztronómia kiemelkedő ritkaságai, amelyeket ma már a magyarság csúcsteljesítményét jelölő hungarikumok közé sorolunk.

 

Az alföldi ember sohasem félt a munkától. Megzabolázta a futóhomokot, a magyar gyümölcstermesztés központjává, a „szóló szőlő és csengő barack” hazájává tette a Duna-Tisza közét. De szerette és szereti az életet élvezni is: jókat enni, és a tartalmas ételeket jófajta homoki borokkal leöblíteni. Ezt az életszeretetet is hirdeti a méltán híres helyi gasztronómia.

Parti-túrázz! Horgássz, kirándulj és élvezd a vízi sportokat Bács-Kiskun megye varázslatos helyein!

Titokzatos mocsarak, holtágak, sajátos növény- és állatvilággal rendelkező szikes tavak csalogatják Bács-Kiskun megyébe a természet szépségei iránt fogékony látogatót. A változatos alföldi táj tartalmas időtöltést ígér a felfedezőnek vízen és szárazföldön, rejtett ösvényeken és kiépített utakon, kerékpárral, gyalog, kajakkal, csónakkal. Élmények sora várja itt a növények és madarak csöndes megfigyelőjét, a szenvedélyes horgászt.

Szabadulj fel! Egyedi fesztiválok, rendezvények a Duna és a Tisza ölelésében, Bács-Kiskun megyében.

Bács-Kiskun megye helyi közösségei lelkesen ápolják az elődök hagyományait, és teremtenek újakat. Beszédes példái ennek a visszatérő események, rendezvények,ünnepek, amelyek jó alkalmat kínálnak az értékek számbavételére és bemutatására, valamint a találkozásra. Az alföldi ember vendégszerető. Örömmel osztja meg ünnepét,múltja kincseit, munkája eredményeit a rég nem látott ismerősökkel és a kíváncsi, nyitott vendégekkel. Erről bárki meggyőződhet a legkisebb települések, vagy akár a nagyobb városok rendezvényein is úgy, mint az Utazás kiállításon.

Ne feledje, február 21-24. Utazás kiállítás! Legyen Ön is részese az eseménynek!

Bővebb információ: http://utazas.hungexpo.hu/

(X)