Utazás kiállítás díszvendégek - Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram

Forrás: turizmus.com

 2019. február 13. 10:38

Hozza ki a legtöbbet szakmai látogatásából!

Regisztráció után látogasson el az Utazás kiállítás honlapjára és a partnertalálkozó menüpont alatt egyeztesse le megbeszéléseit kiállítóinkkal már a nyitás előtt, hogy egy tárgyalás során többek között jobban megismerje a kiállítás kulturális díszvendégének, kialakulóban lévő egységes, Európában is unikális, jól értékesíthető turisztikai termékcsomagát.

A kiállításon színes programok, színpadi előadások keretében mutatkozik be a 39 műemlék – 20 kastély és 19 vár – melyek a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztéseinek köszönhetően nemcsak régi szépségüket nyerik vissza,hanem új funkciókkal is gazdagodnak. A helyszíneken olyan megújult közösségi és kulturális terek létesülnek, modern, XXI. századi attrakciókkal fűszerezve, amelyek különböző művészeti ágakat felölelő programokkal várják a vendégeket. Az épületek európai uniós, valamint hazai forrásból újulnak meg.

A kiállításon megjelenő programok visszarepítik a látogatót a múltba: korhű ruhákba öltözött hölgyekkel fényképezkedhetnek korabeli enteriőrök között. Meghívott vendégekkel, kötetlen beszélgetések során feltárulnak egy kastély vagy vár korabeli és mai pillanatai. A vásár forgatagában felüdülést nyújtanak gasztronómiai kóstolóik. Hölgyvendégek megszépülhetnek korhű kontyok viselésével. Külön érdekességekkel várják a gyermekeket szüleikkel együtt. Izgalmas programnak ígérkezik a farestaurálási bemutató, a mézeskalács díszítés, csuhéfonás és a fafaragás is. A nagyszínpadon szakmai előadások hangzanak el a magyarországi kastélyok és várak történelméről és jelenéről. Ugyanitt zenés-táncos bemutatóval is készülnek a szervezők.

A látogatók a kiállításon ízelítőt kaphatnak egy-egy helyszín hangulatából, de minden egyes műemlék egy külön történet, amelynek megismerésére hívják a vendégeket. A program célja, hogy a műemlékhelyreállítás és az örökségmegőrzés alapvető szempontjai mellett egy egységes, Európában is unikális, jól értékesíthető turisztikai termékcsomag valósuljon meg, amely valóban érdekli a látogatókat. A komplex funkciót betöltő objektumok egy egységes rendszerbe foglalt láncot alkotnak majd, egységes, nyugat-európai színvonalú turisztikai desztinációként. A program az ország egész területét lefedi. Művészettörténeti szempontból a legszínvonalasabb épületek szerepelnek benne,nemzetközi szintre emelve a kastély- és várláncot, amely a magyar épített örökség egyik legfontosabb megjelenítője lesz.

A helyszíneken hiteles, ugyanakkor friss és interaktív kiállítási tartalom fogadja az odalátogatókat. Olyan izgalmas személyiségek történetei tárulnak fel előttünk, mint gróf Sándor Móric, az Ördöglovas, aki a saját kastélya erkélyéről is leugratott és a legendák szerint a kastélyban is gyakran lovon járt. Hasonlóan érdekes egy mesébe illően legendás szerelem, melynek emlékét a Tudor-stílusban épült nádasdladányi Nádasdy-kastély falai őrzik. A dégi Festetics-kastély és a hozzá tartozó festői angolpark az utóbbi időben több népszerű filmből is ismerős lehet: itt forgatták a Kincsem című magyar romantikus kalandfilm számos jelentét és A vörös veréb című amerikai kémthriller egyes részeit is.

Minden műemlék egy külön történet, amelynek felfedezésére hívják a látogatókat országszerte, mert a múlttal való találkozás eleven, szórakoztató és felejthetetlen élmény.

Ne feledje, február 21-24. Utazás kiállítás!

Legyen Ön is részese az eseménynek!
Bővebb információ: http://utazas.hungexpo.hu/

(X)