Könyvek, történetmesélés, desztinációmarketing – konferencia az Utazás kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2024. február 13. 17:01

Az Utazás kiállítás második napján, február 23-án is szakmai konferencia várja az érdeklődőket a Hungexpón. A program témája a könyvek, a történetmesélés és a turizmus kapcsolata. A konferencia a vásárra szóló belépővel szabadon látogatható.

Amint arról már beszámoltunk, az Utazás kiállítás szakmai napján, február 22-én 9 órától 2024-ben lapot húzunk 19-re címmel rendez szakmai konferenciát a Turizmus Kft. a Hungexpón.

A vásár második napján éveken keresztül az egészségturizmus volt a szakmai konferencia témája. Idén a szervezők régi álmukat valósítják meg, a könyvek és a turizmus kapcsolatát járják körbe, de az egészség, az akadálymentes utazás azért most is ott lesz a témák között február 23-án 11 órától.A Könyvekkel és könyvekben kalandozva című konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmuskutatók által publikált szakkönyvek fontosságára, illetve jó gyakorlatokat mutasson be a történetek, legendák szerepéről a desztinációmarketingben. A meghívott előadók turizmuskutatók, turisztikai szolgáltatók, írók, újságírók, marketing szakemberek, egyetemi oktatók. Közös bennük a könyvek, a történetek és az utazás szeretete. Amiben viszont különböznek, az az, hogyan jelenítik meg vagy éppen hasznosítják a munkájukban a könyvek és az utazás kapcsolatát.

A könyvek és az utazás kapcsolata áll a február 23-ai konferencia középpontjában

Fotó: 123rf.com

 

A konferencia első részében neves turizmuskutatók mutatják be a 2023-ban megjelent könyveiket. Rátz Tamara a felelősségteljes turizmus lehetőségeit vizsgálta, Michalkó Gábor a turizmus és a jövő kapcsolatát. A Farkas Jácint, Raffay Zoltán, Gonda Tibor szerzőhármas könyve az akadálymentes turizmusról szól. A könyv ezernyi más módon is kötődik a turizmushoz, akár gasztronómiai vonzerő is lehet. Erről mesél Béky Ildikó és Szalay Gábor, a KönyvBár & Restaurant tulajdonosai.

A konferencia második felében Oláh Andrea, a Könyvben utazom rádióműsor és podcast szerkesztő-műsorvezetője ismert szerzőkkel, mint Szlavicsek Judit, Mörk Leonóra, és turisztikai szakemberekkel beszélget arról, hogy vonzóvá tehetnek-e egy desztinációt a mesék, a legendák, a hátborzongató történetek vagy éppen a történelmi regények.

A konferencia az Utazás kiállítás belépőjével szabadon látogatható. A szervezők a turisztikai szakma képviselői mellett várják a sajtó képviselőit és a turizmus képzésben résztvevő hallgatókat is.

A konferencia részletes programja itt érhető el, az érdeklődők ezen a linken tudnak regisztrálni.