Utazási irodáknak is segítséget nyújt a Flight Refund

Forrás: turizmus.com

 2016. november 17. 16:26

A kelet-európai régióban erősít a hazai alapítású Flight Refund, amely a késések, törlések, túlfoglalások után járó kártérítések behajtására szakosodott – hangzott el a cég sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, kártérítés illeti meg az utast, ha 3 óránál többet késett a repülőgépe, törölték járatát vagy visszautasították beszállását - erről az Európai Unió már egy 2004-es rendeletben döntött. A nagy számok törvénye alapján sokan igényelhetnék ezt a 250-600 euró közötti kártérítési összeget, ettől függetlenül Kelet-Európában a nyugati utazókhoz képest nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel.

A tájékoztatás szerint a társaság elsődleges célpiaca éppen ezért Kelet-Európa, ahol évente 60 millió utas fordul meg, így nemzetközi jelenlétét is ebben a régióban építi és jelenleg már 8 ország piacán működik.

 

Bolyó Anikó elmondta: úgy tapasztalták, ha ismerik is jogaikat az utasok, a nehézkés és drága jogi procedúra, a légitársaság székhelyéhez igazodó nemzetközi jogi ügyintézés nem ismerete, az alátámasztó információk begyűjtése mind-mind eltántorító tényező. Ezeknek az ügyeknek a felkarolására indult útjára 2012-ben a Flight Refund, családi vállalkozásként.

Ahhoz, hogy pénzéhez hozzájusson, az utasnak csak regisztrálnia kell a cég weboldalán, amihez csak a beszállókártya vagy törölt járat esetén a foglalás szükséges. A szakértői csapat megvizsgálja az ügyet, eldönti, hogy az adott járat problémája a légitársaság miatt következett-e be. Három nap alatt kiderül, hogy az ügyben igényelhetnek-e kártérítést, majd értesítik az utast. Az elvállalt eseteket 98 százalékos sikerrátával fejezi be a Flight Refund – ezért 30 százalékos sikerdíjat számol fel, még abban az esetben is, ha netán többletköltséget jelentő pereskedésig fajulna az ügy.

Ahogy arról a Turizmus Panoráma októberi számában is írtunk, a Flight Refund nemcsak az egyéni utasoknak, hanem az utazási irodáknak is segítséget nyújt, akik plusz, lojalitás-növelő szolgáltatásként tudják nyújtani utasaiknak a kártérítési lehetőségekről szóló gyors és proaktív értesítést. Az Európában egyedülálló informatikai fejlesztésnek köszönhetően a szolgáltatást igénybe vevő utazási irodák ügyfelei már a járatkésés napján értesülnek e-mailben arról, hogy kártérítésre jogosultak, és regisztrálhatnak a Flight Refund weboldalán.