Utazási irodások észrevételei a parlamenti látogatásokról

Forrás: turizmus.com

 2016. október 26. 11:31

Múlt heti személyes találkozójuk alkalmával a MUISZ elnöke összegezte az utazási irodák tapasztalatait, észrevételeit a Parlament látogatásáról az Országgyűlés Hivatala közönségszolgálati irodavezetőjének.

Mint arról hírt adtunk, június 20-án az Országház Látogatóközpontjában fogadott mintegy 50 utazási irodai szakembert az Országgyűlés Hivatala. Az akkori, tájékoztató jellegű találkozót nem szakmai fórumnak szervezték, az utazási irodások ott nem mondhatták el észrevételeiket, javaslataikat. Erre teremtett alkalmat a MUISZ elnökének és a Közönségszolgálati Iroda vezetőjének múlt heti találkozója.

Erdei Bálint MUISZ-elnök a személyes találkozón méltatta a jó együttműködést az egyéni és a csoportos foglalások kapcsán, majd az alábbi kérésekkel fordult Szigeti Gábor közönségszolgálati irodavezetőhöz – tájékoztatott a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.

Az utazási irodák visszajelzései alapján kérte a háromnapos lemondási határidő csökkentését, s bár a foglalási rendszer jól működik, de vannak kisebb fennakadások, amikor a rendszer „lefagy”, foglalásokat nem lehet rögzíteni és telefonon sem lehet jelezni a hibát.

A korábbi, a szezon közepén érvényesített jelentős áremelésekre hivatkozva kérte, legalább egy évre előre tájékoztassák az irodákat az áremelésről, hogy a külföldi partnerekkel kötött szerződések aláírásakor a következő szezon árai már ismertek legyenek.

Kérte a jelenlegi jutalékkulcsok növelését és az egyes jutaléksávokhoz szükséges minimális forgalom csökkentését is, figyelembe véve az utazási irodák más szolgáltatókkal kialakított gyakorlatát.

Erdei Bálint kitért a buszok parkolásának nehézségeire is, valamint a dél-észak irányból történő autóbuszos érkezés esetén a látogatóközpont akadálymentes megközelítésének hiányára, ami különös nehézséget okoz az idősebb, bottal járó, vagy kerekesszékes turistáknak.

Fotó: latogatokozpont.parlament.hu

 

A MUISZ tájékoztatása szerint Szigeti Gábor jelezte, kiemelten kezelik az Országház idegenforgalmi szolgáltatásainak fejlesztését. A működéssel kapcsolatos észrevételeket, problémákat a MUISZ Titkárságán keresztül is megküldhetik az irodák, de az idegenforgalom@parlament.hu email címen is fogadják az e-maileket.

A MUISZ a jövőben is szívesen közvetíti a tagok további észrevételeit, melyeket a titkárság info@muisz.com e-mail címére várnak. Ígéretük szerint amint választ kapnak a feltett kérésekre, értesíteni fogják a szövetség tagjait.