Megbírságolta az Unitravelt a versenyhivatal

Forrás: MTI

 2016. október 28. 12:50

Megtévesztette a fogyasztókat az Unitravel Utazásszervező Kft. a Gazdasági Versenyhivatal döntése szerint. A jogsértésért az irodára 1,6 millió forint bírságot szabtak ki.

A GVH közleménye szerint a cég megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott az Amerikai Egyesült Államok nyugati part és a legszebb nemzeti parkok elnevezésű körutazásáról 2014-es és 2015-ös katalógusában, valamint a honlapján közzétett tájékoztatásaival. A cég például kényelmes terepjáró dzsippel tehető utazást ígért, azonban e járműveket egyes, önkéntesen jelentkező, illetve esetlegesen kiválasztott utasoknak kellett vezetniük. Emellett hamisan ígérte, hogy az ár tartalmazza a nemzeti parki belépőket, mivel a programban szereplő és meglátogatott állami és indián közösségek által fenntartott parkok belépőjegyeit nem számította az árba.

A GVH súlyosító körülményként értékelte a büntetés kiszabásánál többek között azt, hogy a vállalkozás az ágazati szabályokkal ellentétes gyakorlatot folytatott. Enyhítő körülményként ítélte meg ugyanakkor, hogy az Unitravel például módosította kereskedelmi gyakorlatát a versenyfelügyeleti eljárás indulását követően, továbbá honlapján utalt arra, hogy a helyi indián közösség felügyelete alatt álló parkok belépőiért külön kell fizetni.