Utazási trendek 2018-ra

Forrás: eTurbo News

 2017. november 22. 13:48

2018 lesz az az év, amikor a fogyasztók ahelyett, hogy egy weblapon tevékenykednének, egy intelligens asszisztenshez fordulnak, amely valóban hasznos tanácsokat képes neki adni.

Változik a mód, ahogyan az amerikaiak tervezik az utazásukat – hívja fel a figyelmet egy jelenségre Terry Jones, a Travelocity és a Kayak.com alapítója és a WayBlazer Inc. elnöke.

Szerinte 2018 lesz az az év, amikor a fogyasztók ahelyett, hogy egy weblapon tevékenykednének, egy intelligens asszisztenshez fordulnak, amely valóban hasznos tanácsokat képes nekik adni. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden utazással foglalkozó cégnek érdemes lenne a gépi tanulásos technológiákat alkalmazni.

„A beszélgetés egy robottal kezdődik, később pedig egy ügynök folytatja, aki addigra már pontosan tudja, mit keres az utas.” – vázolja Jones. Szerinte mindez egészen új szintre emelheti az online utazástervezést.

50 százaléknak mindegy, valódi személlyel vagy géppel áll-e kapcsolatban

És hogy mi várható még 2018-ban? Íme néhány trend, amely érzékelhető lesz:

-      A mesterséges intelligencia térnyerése. A Booking.com kutatása szerint az utazók 29 százalékának tetszik, hogy egy számítógép tervezi meg nyaralását a korábbi utazásai alapján, és 50 százaléknak mindegy, valódi személlyel vagy géppel áll kapcsolatban, amíg korrekt választ kap a kérdéseire.

-      Közvetlen márkakommunikáció a fogyasztókkal. A hotelek és a légitársaságok Facebook Messengeren vagy más csatornákon is válaszolnak fogyasztóik kérdéseire, így azok közvetlen kapcsolatba kerülnek a márkákkal. Néhány vezető márka pedig robotokra bízza ezt a kommunikációt, amelyik úgy is tud segíteni kiválasztani az utazónak a megfelelő szállást, hogy a hétköznapi nyelvet használja.

-      Szűkül a generációs szakadék. Az AARP tavalyi, a 2017-es trendeket előre jelző kutatása szerint a baby boomer generáció (az 1940 és 1959 között születettek) tagjai közül minden harmadik online tervezi meg utazását, és jó esély van arra, hogy 2018-ban a mesterséges intelligencia térnyerésének köszönhetően még nagyobb lesz ez az arány. Szó sincs arról tehát, hogy csak a fiatalok tervezik online az utazásukat.

Kapcsolódó cikkek