Utazásközvetítők szakmai konzultációs fóruma létesül

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 17. 14:37

A felhívás közzététele után egy nappal már csaknem 70 viszonteladót számlált az a zárt Facebook-csoport, amelyet a nagyobb szakmaiságáért, erősebb érdekvédelméért hoztak létre utazásközvetítők. A kezdeményezést a Green-csőd kapcsán kicsúcsosodott anomáliák hívták életre.

A belső szakmai konzultációra létesült csoportot Angyal Enikő (Globus Travel), Gruber Csaba (Gruber Travel) Kőteleky László (Nettravel) és Suszter Zoltán (Suszter Travel) „jegyzi", a zárt csoportba kizárólag utazásközvetítő irodák tulajdonosait várják. Ezt olyannyira komolyan veszik, hogy a tagtoborzás során minden jelentkező adatát ellenőrzik. A csoportba az utkozverdvedcsop@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni, és meg kell adni a cégnevet, a jelentkező tulajdonos nevét, mobilszámát, e-mail címét, cégjegyzékszámot, adószámot.

A csoport olyan témákkal kíván foglalkozni, amelyekben egységes fellépést szeretnének elérni a szakma és a nyilvánosság felé, de bármilyen felmerülő szakmai kérdésekben is tudnak majd egymással konzultálni és tapasztalatot cserélni a tagok.

 

Együttműködésre törekszenek a MUISZ-szal

Angyal Enikő kérdésünkre elmondta: a viszonteladók úgy érzik, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége nem képviseli kellő erővel az érdekeiket, aminek talán az is az oka, hogy a szövetség kötelékében nagyon kevés az utazásközvetítő iroda. Bár úgy érzik, hogy a „nagyokkal" szemben még a differenciált tagdíjfizetés mellett is aránytalanul nagy terhet ró a pici utazásközvetítő irodákra az éves tagdíj, néhányan máris jelezték csatlakozási szándékukat. Ilyen módon jó példával járt elöl Angyal Enikő is, mert úgy látja, semmi értelme nem lenne egy újabb érdekvédelmi szövetség létrehozásának, érdekeiket a MUISZ-szal együttműködve és annak berkein belül szeretnék érvényesíteni, és így megoldani a felmerülő problémákat. Hangsúlyozzák tehát, hogy a Facebook-csoport csupán az első lépés, és gyakorlatilag azt a célt szolgálja, hogy felmérje az összefogás iránti igényt és összegyűjtse a főbb problémákat. De ezekben fellépni már a MUISZ-szal együttműködésben szeretnének.

 

Újra kell építeni a bizalmat az utasokban

A kezdeményezés szükségessége a Green-ügy kapcsán vált nyilvánvalóvá, országszerte úgy tapasztalják ugyanis az utazásközvetítők, hogy megrendült az utasok beléjük vetett bizalma, sokkal kevesebben fordulnak hozzájuk és inkább lefoglalják utazásaikat online. Az utasok fejében összemosódik a sok információ, nem tudják, hogy mi a különbség az utazásszervező és az utazásközvetítő iroda között és sok helyen a viszonteladót hibáztatják a történtek miatt, tőle várják vissza a pénzüket is. Eközben az irodáktól a Green Holidays visszakérné a jutalékot, mert az utazás nem valósult meg, a bankok pedig a befizetett összeget, a bankkártya-biztosításra hivatkozva.

Az erőteljesebb érdekérvényesítésen túl az utazásközvetítők azt is fontosnak tartják, hogy az eddiginél is hangsúlyosabb legyen a nagyközönségi kommunikáció annak érdekében, hogy az utasok értsék meg, miért érdemes utazási irodát választani a saját szervezésű utak helyett. A Green Holiday ügy kapcsán ugyanis minden korábbinál fontosabb a bizalomépítés és a korrekt tájékoztatás – hangsúlyozta Angyal Enikő.