Utazók is besegítenek a máltaiak mentővásárlásába

Forrás: turizmus.com

 2019. január 16. 19:14

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kerekítsd fel! programja lehetőséget nyújt arra, hogy az online vásárlók utazási biztosításuk árának felkerekítésével jótékonykodjanak.

Az Európai Utazási Biztosító az ügyfelek segítségével tavaly két, csaknem kétmillió forint értékű videolaringoszkópot adományozott a Máltai Mentőszolgálatnak.

Barlangász, tanár, pap, csikós, rendőr és mérnök is segítette már laikus ápolóként a szakszemélyzet munkáját a Máltai Mentőszolgálat rohamkocsijában. A Mentőszolgálatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hozta létre 1992-ben, és fedélzetén az orvoson kívül háromfős személyzet segíti a betegek korszerű ellátását.

A Máltai Szeretetszolgálat idén egy ülőbetegek szállítására is alkalmas mentőautóra gyűjt, mert az egyik jármű elérte azt az életkort és kilométerhatárt, amellyel a hatósági szabályok értelmében tovább már nem használható.

Turisták Santorinin

Fotó: turizmus.com

„Utasbiztosításokra szakosodott biztosítóként naponta tapasztaljuk, milyen megnyugvást jelent ügyfeleink számára, ha egy krízishelyzetben gyors és szakszerű segítséget kapnak. Különösen igaz ez az olyan esetekben, amikor az egészség vagy a testi épség kerül veszélybe: a gyors segítség ilyenkor életet menthet. Ezért fontos számunka a Máltai Szeretetszolgálat támogatása” – mondta el Lengyel Márk, az EUB elnök-vezérigazgatója.