Utazz Harry Potter nyomában a skót felföldön!

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. április 29. 11:30

A skót felföldön májusban naponta kétszer elindul a Hogwartz Expressz. A rajongók száma világszerte több millió, tehát bizonyára el fogják kapkodni a jegyeket.

A Harry Potter-vonat útvonalát természetesen összekötik nemcsak a meséből ismert helyszínek, hanem a skóciai nevezetességek meglátogatásával is – írja az expressen.se  Ha már a valóságban nem lehet seprűnyélen utazni, legalább a híres vonatra fel lehet szállni, és részesévé válni a varázslótanonc kalandjainak.

A jól ismert Jacobite gőzmozdony áthalad a vadregényes skót tájakon, Fort Williamtől indul, majd átvág a felföldön, a végállomás pedig Mallaigban lesz. Az út számos olyan titokzatos tájon halad át, amely nagyon hasonlít a regényekben oly szemléletesen leírt boszorkányművészeti iskola területére. A vonaton utazók számára lenyűgöző kilátás nyílik a Loch Morar-tóra, a Loch Nevis-öbölre és a Glenfinnan-öbölre.

A vonat vadregényes tájakon halad

Fotó: www.pixabay.com

A Hogwartz Expressz májustól hetente kétszer indul varázslatos kalandos útjára, egészen októberig. A gyerekek számára jelentős kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni.