Utazz oda, ahol a madár se jár!

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 23. 11:30

Ha szeretnénk elkerülni a tömegeket, olyan helyekre kell utaznunk, ahol szinte a madár se jár. Az UNWTO adatait elemezve a vagabond.se a világ legkevésbé látogatottabb országait vizsgálta, s azt, hogy vajon miért mellőzik a listán szereplő kisebb-nagyobb államokat?

A fő ok természetesen a távolság. Például Tuvalu, ez a paradicsomi sziget mintegy 5000 kilométerre  nyugatra található Ausztrália partjaitól. Európából iderepülni több mint 30 órát vesz igénybe.

A toplistán található többi ország főleg a Csendes-óceáni vagy karibi térségben, illetve Afrikában található, de akadnak kivételek. Ezek közé tartozik San Marino, amelyet körül vesz Olaszország. Lehet, hogy a statisztikák kevés látogatóról számolnak be, de mire oda eljut az ember, zsúfolt olaszországi repterekre érkezik és maga a mini állam sem tartozik a csendes, kihalt régiók közé. Lichtensteint kevesen választják úti célul, illetve csak akkor lépik át a határát, ha valamelyik szomszédos országban nyaralnak.

A Karib-tenger kis szigetére, Montserratra 9 ezer turista utazik évente

 

Sierra Leonét vagy Dzsibutit azért nem nagyon választják az útra kelők, mert félnek az ebolától és a higiéniai viszonyoktól. Bhután pedig maga korlátozza beutazói számát.

De nézzük a listát, az évi turistaszámmal:

  1. Tuvalu  – ezer fő
  2. Kiribati – négyezer fő
  3. Sao Tome és Principe – nyolcezer fő
  4. Montserrat – kilencezer fő
  5. Comore-szigetek – 24 ezer fő
  6. Dzsibuti – 51 ezer fő
  7. San Marino – 60 ezer fő
  8. Kelet-Timor – 66 ezer fő
  9. Liechtenstein – 69 ezer fő
  10. Sierra Leone – 74 400 fő
  11. Moldova – 121 ezer fő
  12. Banglades – 125 ezer fő
  13. Bhután – 155 ezer fő