Útvonalakat töröl a Wizz Air Romániában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 11. 15:30

Öt járatot töröl, hármat pedig felfüggeszt Romániában a Wizz Air. Magyar járat is érintett: a Budapest-Bukarest járat október 26-án száll fel utoljára.

„A felszabaduló kapacitásokat az elkövetkező időszakban más útvonalaknak adjuk át, mert rendre új lehetőségeket keresünk, amelyek jobban megfelelnek ügyfeleink várakozásának” – ez volt a hivatalos indok a Wizz Air részéről arra, hogy a közeljövőben miért törölnek öt, és függesztenek fel meghatározatlan ideig három útvonalat. Ez utóbbi „csomagból” az utasokat a Wizz Air legnagyobb forgalmú belföldi járata, a Bukarest-Kolozsvár vonal felfüggesztése érinti  leginkább, hisz erre 2018 első félévében a wall-street.ro információ szerint 242 000 utas váltott jegyet. Igaz, ez a szám 1 százalékkal elmarad 2017 hasonló időszakától.

A Bukarest-Kolozsvár járatot is felfüggesztik

Fotó: turizmus.com

A légitársaság információ szerint 2018 telén már nem indítják a Bukarest-Lisszabon, a Bukarest-Kutaiszi (Grúzia), a Bukarest-Göteborg, a Bukarest-Athén és a Kolozsvár-Athén járatokat. A Bukarest-Kolozsvár és a Budapest-Bukarest járatok október 26-án szállnak fel utoljára, a Bukarest-Malmö pedig október 27-én.

Aki már foglalt a felfüggesztett járatokra, kérheti a teljes összeg visszafizetését, vagy választhat más opciókat a légitársaság kínálatából.

Kapcsolódó cikkek