Üzbegisztán enyhíti a vízumszabályokat

Forrás: Uzdaily

 2018. február 06. 09:35

A magyar turistákat is kedvezően érinti a rendelkezés.

Hét ország állampolgárai turistaként 30 napig vízummentesen léphetnek be Üzbegisztán területére, 39 állam polgárai pedig egyszerűbben juthatnak beutazási engedélyhez egy új rendelkezés értelmében.

A rendelet, amelyet Savkat Mirzivojev üzbég elnök adott ki, az ország turisztikai potenciáljának fejlesztését szolgálja. Február 10-étől Izrael, Indonézia, Dél-Korea, Malajzia, Szingapúr, Törökország és Japán turisztikai célból érkező állampolgárai maximum 30 napos tartózkodás esetén vízummentességet kapnak. A menetrendszerinti járatokat üzemeltető külföldi légitársaságok dolgozóira is érvényes a vízummentesség.

Taskent, Üzbegisztán

Fotó: pixabay

Ugyanakkor február elseje óta egyszerűbben juthatnak turistavízumhoz 39 állam polgárai. Közéjük tartoznak az Európai Unió államai, Kelet-Ázsia, a Közel-Kelet egyes országai, valamint India, Kanada, Új-Zéland és az Egyesült Államok lakói.

Mostantól nincs szükség turistavoucherre vagy meghívólevélre a vízum megszerzéséhez. A vízumot továbbra is az üzbég konzulátusok adják ki a dokumentumok beadását követő két munkanapon belül.

Ugyanakkor 2018. július 1-jétől bevezetik az elektronikus vízumkiadás gyakorlatát.