Üzemanyag-technológiai fejlesztésbe fektet a Japan Airlines

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 21. 09:26

A japán légitársaság tőkével száll be egy amerikai biotechnológiai cégbe, amely üzemanyagot állít elő települési szilárd hulladékból.

A japán környezetvédelmi minisztérium már korábban úgynevezett Eco-First vállalattá minősítette a Japan Airlinest, amely most olyan technológiák fejlesztésének felgyorsítása mellett kötelezte el magát, amelyek hozzásegítenek a fenntartható repülési üzemanyagok előállításához.

A Japan Airlines ezért stratégiai partnerséget alakít ki a JOIN nevű japán céggel, amely egy közlekedésfejlesztési befektetési társaság, valamint a Marubeni Corporationnal, és befektet a kaliforniai Fulcrum nevű vállalatba. Az amerikai cég vezető szerepet tölt be a települési szilárd hulladékok átalakításában közlekedési célokra.

Fenntartható üzemanyag-ellátás

Fotó: turizmus.com

A JAL Groupnak az a szándéka, hogy valóban alkalmazzanak fenntartható üzemanyagokat a légi közlekedésben, és ezzel hozzájáruljon a globális fenntartható fejlődéshez. A japán vállalat 900 millió jennel (több mint 2,2 milliárd forinttal) járult hozzá a befektetéshez.