Üzleti reggeli: Szingapúrba levegőben és vízen

Forrás: turizmus.com

 2020. február 07. 10:12

Az Andrássy úti Hotel Moments Budapest konferenciaterme adott otthont február 6-án a Singapore Airlines és Royal Caribbean hajótársaság közös üzleti reggelijének, melyen a cégek idei újdonságait jelentették be, s kitértek a koronavírus miatti fokozott óvintézkedésekre is.

A meghívott partnereket Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean International magyarországi képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője és Buzás Andrea, a Singapore Airlines magyarországi sales managere köszöntötte.

 

Közvetlen járat Brüsszelből

A Singapore Airlines jelenleg 37 ország mintegy 136 desztinációjába repül, melyek közül a legújabb, Brüsszel a légitársaság európai járatait erősíti 2020. október 25-től, heti 4 alkalommal biztosítva közvetlen járatot a belga főváros és Szingapúr között.

Meghívók és partnereik a Hotel Moments konferenciatermében

Fotó: turizmus.com / Vajk Brigitta

A rendezvényen Reza Suliman, a Singapore Airlines amszterdami irodájának képviselője beszélt a légitársaság híresen kényelmes gépeiről is mindhárom (business, premium economy és economy) osztályon egyaránt. A Frankfurtból, Párizsból, Londonból, valamint a Zürichből repülő A380-as Airbusokon például kényelmes suite-ekben is utazhatunk, melyekben a franciaágy valódi pihenést biztosít a 12 órás repülőút során.

A légitársaság KrisWorld névre hallgató fedélzeti szórakoztató rendszere is a top szolgáltatások közt szerepel, új programjuk, a Book of the Cook pedig azt teszi lehetővé, hogy Michelin-csillagos séf menüjét ehessük a fedélzeten (premium economytól fölfelé), ha az indulás előtt 24 órával kiválasztjuk az ételt.

A fiatal szakember kitért a szingapúri Changi Airport figyelemre méltó szolgáltatásaira is, a 4. terminálon található Jewel inkább hasonlít egy élményparkra, mint repülőtérre, a számtalan bolt és étterem mellett esőerdő óriás szökőkúttal, valamint reptéri csúszda teszi élménydússá az utasok ott tartózkodást. Ezenkívül a beszállókártyánk több üzletben is kedvezményekre jogosít minket, de még a szingapúri attrakciókat is kedvezményesen tekinthetjük meg vele.

Buzás Andrea beszélt egy másik kedvezményről, ez az SSH (Singapore  Stopover Holiday) csomag, melynek kiváltásával a kedvezményes szállás mellé ingyenes belépőt is kapunk a top 20 látnivaló megtekintéséhez.

 

Délkelet-Ázsia kapuja

A Szingapúri Turisztikai Hivatal munkatársának, Melissa Thompsonnak prezentációjából kiderült többek között, hogy a multikulturális Szingapúrban 44 Michelin-csillagos étterem található, de ami még ennél is érdekesebb, hogy közülük kerül ki a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étterme is.

Jellegzetes szingapúri városkép a Marina Bay Sands extravagáns épületkomplexumával

Fotó: turizmus.com / Vajk Brigitta

A legendás kikötőváros – amely két cruise-terminállal is rendelkezik – az év minden hónapjában rendezvényekkel, fesztiválokkal várja a látogatót, legyen az üzleti utazó vagy családos turista.

A város attrakciói egyébként nagyon gyermekbarát szolgáltatások, világhírű az állatkertje (ahol éjszakai szafarira is mehetünk), valamint Ázsia legnagyobb tengeri akváriuma, és rendkívül népszerű hatalmas botanikus kertje is (melyet minden évszakban külön tematikára rendeznek át), valamint a Universal Studios attrakciói. De a város híres az éjszakai életéről is, Ázsia top 50 bárjából 11 itt található, s ami a jó hangulathoz még hozzátesz: az esti látkép lélegzetállító!

 

Royal-hajók Ázsia vizein

S ha már elrepültünk képzeletben egészen Szingapúrig, és körbejártuk a várost a szakemberek segítségével, jöjjön egy másik felejthetetlen élmény, szálljunk hajóra!

Szingapúr egyik fő látnivalója a botanikus kert

Fotó: turizmus.com / Vajk Brigitta

A képzeletbeli utazásra a Royal Caribbeannel Ciscutti-Budai Csilla, a Tengerjáró értékesítő munkatársa invitált kedvcsináló előadásával és kisfilmes bejátszásokkal.

A Tengerjáró Kft. három flotta – Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara – útjait értékesíti.

A legnagyobb hajókkal a Royal rendelkezik, s míg a Royal-hajók négycsillagos kategóriában, s főként családoknak kínálják az élménydús kikapcsolódást, addig a Celebrity Cruises hajóin valódi ötcsillagos szolgáltatások érhetők el mindazoknak, akik a világot kicsit másképp kívánják felfedezni. A hangsúly ezen az attrakciókról áttevődik a kényelmes szállásra, valamint a gourmet éttermekre.

A jóval kisebb, ám a legmagasabb színvonalú Azamara-hajókkal hosszabb, akár többhetes utakra, körutazásokra indulhatunk.

Óriáscsúszda és szörfszimulátor a Voyager of the Seas fedélzetén

Fotó: turizmus.com / Vajk Brigitta

Ciscutti-Budai Csilla beszélt az ázsiai útvonalakról, valamint az utak hosszáról is, a kínálat rendkívül változatos a 3-5 napos utaktól a 12-19 naposokig, s a desztinációk is lefedik Ázsia színe-javát: köztük olyan kuriózumok sorakoznak, mint Japán körbehajózása, Délkelet-Ázsia Vietnam és Thaiföld érintésével, vagy Kína és Dél-Korea Taiwan érintésével.

Ausztráliába és Új-Zélandra is kínálnak utakat, bejárhatjuk velük a Tasman-tenger világát és a Nagy-korallzátonyt is.

 

Koronavírusról komolyan

A fenti desztinációk is jól mutatják, hogy a koronavírus nem állíthatja meg az életet sem vízen, sem levegőben. Előadásaikban a szakemberek rámutattak arra, hogy mind Szingapúrban, mind pedig a tengerjáró hajókon fokozott óvintézkedéseket vezettek be annak érdekében, hogy a vírus ne juthasson be.

A Royal-hajókra a járvány ideje alatt sem kínai, sem Kínán átutazó látogató nem mehet fel, fokozottabb a fertőtlenítés, és a higiéniai intézkedések, emelték az orvosok számát – mindent megtesznek, hogy a látogatónak ne szakadjon félbe a gondtalan nyaralása.

Kapcsolódó cikkek