Üzleti reggelire invitált a JetTravel

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. április 25. 17:26

Elegáns, mégis kötetlen formájú összejövetelre invitálta vevőit és stratégiai partnereit a JetTravel Kft. A Deák St. Kitchenben, április 25-én megtartott reggeli mellé minőségi program járt, izgalmas előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

„1990 elején 1 milliárd, 2006-ban 2 milliárd, 2017-ben 4 milliárd utast regisztrált a IATA, 2037-re pedig már 8,2 milliárd légi utast jósolnak, addigra Peking vélhetően a világ legnagyobb repülőtere lesz” – kezdte a légiközlekedés alakulásáról szóló előadását Krizsán Gabriella, a JetTravel projektmenedzsere. Prezentációjából kiderült, hogy a légitársaságok TOP10-es listájának első helyén a három nagy amerikai légitársaság áll (American, Delta, United), őket követi az Emirates. Érdekesség, hogy a 10 legnagyobb között három kínai légitársaság is szerepel.

Zárásként felsorolta, az üzleti utazóknak miért érdemes utazási irodát felkérnie az utazások lebonyolításához: a szakemberek éves szinten 11 ezer repülőjegyet állítanak ki, rutinjuknak köszönhetően megtalálják a legjobb csatlakozásokat, otthonosan mozognak a légitársasági árképzésben és szabályozásban. Többféle turisztikai szolgáltatást kínálnak és igény esetén rendezvényszervezésben is segítséget tudnak nyújtani.

Krizsán Gabriella prezentációja

Fotó: turizmus.com

Bíró Balázs, a Travelport regionális operatív igazgatója a digitális trendekkel kapcsolatban megjegyezte: a főbb jellemzők között ki kell emelni az új technológiák használata iránti igény növekedését, valamint azt, hogy az utasok „home to home” élményt keresnek, vagyis ugyanazokat az alkalmazásokat kívánják használni utazásaik során, mint otthon. A wifi megléte egyre fontosabb. 25 országban, közel 16 ezer utas megkérdezésével végzett felmérésükből kiderült az is, hogy mobiltelefont szinte mindenki használ a foglaláshoz vagy a fizetéshez, 90 százalékuk élvezi valamely alkalmazás előnyét a célállomáson. Az utasok konszolidált élményt keresnek, vagyis minél kevesebb applikáció használata a cél. Egyötödük használ útvonaltervezőt vagy itiner management szoftvert. Az új technológiák (például a hang alapú keresés vagy a mobilos fizetés) nagyon keresettek, a legtöbben szeretnék elkerülni a szállodai recepciót a bejelentkezésnél, viszont szívesen használnák mobiltelefonjukat szobakártyaként.

Prezentációja második felében az is megtudhattuk, a JetTravel új, kiutazást segítő applikációja, a Travelporttal közösen kidolgozott Trip-Assist hogyan működik, és miként teszi kényelmesebbé az üzleti utazásokat. Az applikáció a teljes útvonal kezelésére lehetőséget ad, csokorba gyűjti az adott úthoz tartozó szolgáltatásokat, a repülőjegy megvásárlásától kezdve a szállásfoglalásig, vagy az autóbérlésig. A letöltött adatok net nélkül is elérhetők, lehetőség van a más rendszerben készült utazások importálására, az élmény megosztására. Az app automatizált üzenetekkel növeli az utasok komfortját: közli, melyik kapuról indul a gép, van-e késés, figyelmeztet a check-in időpontjára, megosztja a célállomásokkal kapcsolatos vízuminformációkat, sőt, a költségelszámolás elkészítésére is figyelmeztet. Az utazási irodák üzenetei automatikusan, az előzetes megállapodásnak megfelelően jutnak el az utasokhoz, így nem zavaróak, mégis folyamatos kommunikációt tesznek lehetővé. Az okos segítőtárs a telefonon beállított nyelven kommunikál az utasokkal, működését a meghívottak ki is próbálhatták a közvetlen hangulatú összejövetelen.

Pető György, pilóta

Fotó: turizmus.com

Az üzleti reggeli további részében a 25 éves repülési tapasztalattal rendelkező Pető Györgyöt lehetett meghallgatni, a pilóta a repülésbiztonságról, szakmai aktualitásokról beszélgetett a közönséggel, s válaszolt kérdéseikre. A szakember szerint a légi forgalom bővülésére vonatkozó jóslatok túlságosan optimisták. Szóba kerültek a Boeing 737 MAX-8-ast érintő incidensek, ahol a katasztrófában nagy szerepet játszott a pilóták nem megfelelő tájékoztatása, átképzése. A munkaerőhiány miatt ráadásul felhígul a szakma, főleg a dinamikusan növekvő Távol-Keleten jellemző, hogy nem megfelelő tudással rendelkező pilóták vezetik a gépeket. A turbulencia jelenségéről megjegyezte: a kellemetlen gépmozgások ugyan kétségbe ejtik az utasokat, de veszélytelenek, és az esetek 30 százalékában nem lehet felkészülni rájuk. A beszélgetés során az ott hagyott csomagokról, a célállomásig éppen elegendő üzemanyagokról is szó esett, mint ahogy arról is, a robotpilóták világában a pilótáknak mekkora szerepül van a repülőgépek vezetésében.

Szalay-Berzeviczy Attila bemutatta új könyvét

Fotó: turizmus.com

Zárásként Szalay-Berzeviczy Attila új könyvéről tudhattak meg érdekességeket a résztvevők, a könyv „A nagy háború 100 éves nyomában – Szarajevótól Trianonig” címmel jelenik meg jövőre külföldön és idehaza. A 600 oldalas mű új és egyedi megközelítésben vezeti végig az olvasót az I. világháború évein és annak összes eseményén, 2014 és 2018. között készült fotókkal mutatja be a háború eseményeit, és az erre emlékező világot. A szerző a Nagy Háború nyomdokait követve számos helyszínre eljutott. A könyv bemutatója az ősszel lesz a Millenárison, az ezzel összefüggésben megrendezett fotókiállítást is itt lehet majd megtekinteni.