V. Mondial Assistance Turizmus Síkupa, teltházzal, jó hangulatban

Forrás: turizmus.com

 2016. március 16. 18:42

A korábbi években is dicsért remek szervezés és jó hangulat jellemezte a március 12-15. között, a szlovákiai Jasnán megrendezett V. Mondial Assistance Turizmus Síkupát. A síelés mellett fáklyás felvonulás, éjszakai szánkózás, esténként pedig disco szórakoztatta a résztvevőket.

Az első esti megnyitón Nagy Róbert, a Mondial Assistance Magyarországi Fióktelepének vezetője köszöntötte a szakmát, a partnereket és családjukat, barátaikat, különlegesnek nevezve, hogy a világ első számú női síelői után a turizmus legjobbjai csúszhatnak a jasnai pályákon, hiszen az eseményt alig néhány nappal az Alpesi Sí Világkupa után rendezték meg.

Sonja Jelinkova képviseletvezető a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal nevében üdvözölte a mintegy 250 fős csapatot, megköszönve, hogy a rendezvényt immár második éve Szlovákiában rendezik meg. Hangsúlyozta, hogy Jasna a régió egyik legjobb síterepe, ahol az elmúlt években nagyszabású beruházásokat hajtottak végre. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy Szlovákia egyre népszerűbb úti cél a magyarok körében, a tavalyi évben hazánkból 20 százalékos növekedést mértek.

A fotón Sonja Jelinkova képviseletvezető és Jozep Brngal, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal marketingigazgatója az esemény záróestjén.

Az esemény első teljes napján a pályákat önállóan vagy a Magyar Síakadémia oktatóival lehetett megismerni, ők segítettek azoknak is, akik először csatoltak lécet, vagy tudások csiszolására vágytak. Szombat este a helyszín legnagyobb szórakozóhelyén, a Happy End Club-ban zajlott a parti, vasárnap éjszakai fáklyás kirándulásra és szánkózásra hívták a résztvevőket a Fun Arena-ban, ahol a hagyományos szánkók mellett mindenféle egyéb „csúszó eszközt" is ki lehetett próbálni. A síverseny napján igazán kegyesek voltak az égiek a versenyzőkhöz, a közel 80 résztvevő gyönyörű, napsütéses időben (az idei szezon egyik legszebb napján) tesztelhette gyorsaságát a kijelölt pályaszakaszon.

A női kategória legjobbjai

A Turizmus Party Klub és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal közös szervezésében megvalósult esemény fő támogatója a MONDIAL Assistance és a Szlovák idegenforgalmi Hivatal volt, a kiemelt támogatók között az IT Tours-ot, a Magyar Síakadémiát és a Northfinder-t kell megemlíteni, további támogató volt a Tátry Mountain Resort és a Sielok.hu. A program médiapartnere a Turizmus Kft. volt.

 

Jasna


Miután a 2012/13-as síszezonra megvalósult Chopok észak és dél között a tényleges összeköttetés, a kínálatot 46 kilométer hosszú sípályarendszer, 30 sífelvonó-berendezés, 15 bár és vendéglő adja, a kiváló hóról a remek fekvésen túl 437 hóágyú gondoskodik. A helyszín nem véletlenül a gyerekes családok kedvence, biztonságos kék pályák mellett elkerített síóvodák teszik vonzóvá a kicsik számára a sportot, a profik freeride zónákban és funparkokban találnak izgalmat.

A résztvevők szálláshelyéül szolgáló Grandhotel Jasna**** az otupnéi kabinos lift alsó állomásánál, az egyik kék pálya szomszédságában található, fekvése mellett pazar félpanziós kínálatával, parádés wellness-kínálatával és gyermekbarát szolgáltatásaival vette le a résztvevőket a lábáról.