Becsődölt Európa egyik legnagyobb utazásszervező cége

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 30. 12:47

A koronavírus-járvány hatása miatt visszaesett forgalma és felhalmozott adósságai miatt csődöt jelentett a kempinges üdülések terén piacvezetőnek számító Vacansoleil.

Az 1969-ben alapított cég 22 országban 600 kempingjében biztosított szállást, a szolgáltatásait évente 500 ezer ember vette igénybe.

A 300 embert foglakoztató Vacansoleil számos országban – Belgiumban, Dániában, Angliában, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Olaszországban –, köztük Magyarországon is rendelkezik saját képviselettel.

A cég hangsúlyozza, hogy az ügyfelek visszakapják a befizetett pénzüket, azt is kiemelik, hogy az alkalmazottak fizetése sincs veszélyben.

A kempinges üdülések terén piacvezetőnek számító cég szolgáltatásait évente 500 ezer ember vette igénybe

Fotó: 123rf.com

Lodewijk Hox kurátor a kialakult helyzettel kapcsolatban a cég közleményében úgy fogalmazott, hogy munkatársaik és az ügyfelek helyzete mellett a lehetséges újraindításra is összpontosítanak, továbbá nem feledkeznek meg a hitelezőikről sem – írja a Telex.

Az április–júniusi időszakban negyedéves szinten enyhén csökkent az új vállalkozások bejegyzése az Európai Unióban, ellenben a felszámolás alatt álló cégek száma már a hatodik egymást követő negyedévben nőtt a blokkban, és elérte a legmagasabb szintet az adatgyűjtés 2015-ös kezdete óta – számol be róla a hír kapcsán a vg.hu.

Minden iparágban növekvő tendenciát mutat a csődök száma, azonban főként a szálláshely és a vendéglátás ágazatát érinti: negyedéves szinten 23,9 százalékkal ugrott meg a csődeljárást jelentő vállalatok száma a szegmensben.