Vadonatúj kiállítások a Hungexpo októberi naptárában

Forrás: turizmus.com

 2018. október 05. 18:45

A piaci trendeket követve több új kiállítást rendez idén ősszel a Hungexpo Zrt.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a témában 2018. október 5-én, a Continental Hotelben tartott sajtóbeszélgetésen azt is elmondta, hogy az idei évben eddig csak 24 olyan nap volt, amikor a Budapesti Vásárközpont területén nem zajlott rendezvény, ez 87 százalékos kihasználtságot jelent. A cég 7,6 milliárd Ft-os, a tavalyinál több mint 10 százalékkal magasabb árbevétellel tervezi zárni az idei évet; a forgalom egyre nagyobb hányada származik vendégrendezvények fogadásából.

A Hungexpo új, saját rendezvényei közül a Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás megrendezését a Hungexpo kezdeményezte, mivel az óriási gazdasági jelentőségű – a GDP 12 százalékát adó – iparágat teljesen lefedő rendezvény eddig nem létezett itthon. A 2018. október 11-13. között megrendezésre kerülő, átfogó egészségügyi szakkiállításon orvostechnikai és gyógyászati segédeszközök, ápolási, kórháztechnikai, valamint a gyógyszerellátást és a betegek otthoni ápolását segítő eszközök gyártói vonulnak fel.

Az Otthon Design Ősz kiállítás és vásár (2018. október 12–14.) megrendezését a kiállítók kezdeményezték. Fókuszában a lakás belső tereinek otthonná alakítása és a design áll. A Design Hét Budapesttel stratégiai együttműködésben létrehozott standokon fiatal magyar dizájnerek is bemutatkoznak.

Balról jobbra: Kilián Csaba, a MAGE főtitkára (AUTOMOTIVE Hungary), Szilvási Krisztina, a Hungexpo kereskedelmi igazgatója, Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, Osvárt Judit, a Design Hét kurátora (Otthon Design Ősz) és Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina Fórum projektigazgatója (Hungaromed 2018)

Fotó: Turizmus.com


Ugyancsak szakmai igények hívták életre a 2018. október 26-28. között megrendezésre kerülő Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítást. A szépségipar szakmai seregszemléjén az iparág három nagy területe: a kozmetika, a fodrászat és a körömkozmetika együttesen jelenik meg, felvonultatva innovációit és legjobb termékeit.


A fentieken kívül, az idei év utolsó nagy, saját rendezvényeként újra sor kerül az AUTOMOTIVE Hungary és Autótechnika-Autodiga 2018 (október 17–19.) szakkiállításra. A magyar és közép-kelet-európai járműipart bemutató komplex fórumon az autógyártás teljes spektruma képviselteti magát a formatervezéstől a gyártásig.

Kapcsolódó cikkek

Utazás 2019 kiállítás

2018. október 01.

Új rendezvény a Hungexpón

2018. szeptember 25.